Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Οι μονάδες της AXA Ασία έπεσαν θύμα κυβερνοεπίθεσης

Δημοσίευση: 17/05/2021
Allianz Risk Barometer 2023: Οι Κυβερνοκίνδυνοι και η Διακοπή των Επιχειρησιακών Δραστηριοτήτων αποτελούν κορυφαίες απειλές, ενώ αυξάνονται οι οικονομικοί και ενεργειακοί κίνδυνοι Μια θυγατρική του γαλλικού ασφαλιστικού κολοσσού της Axa, η Asia Assistance, επλήγη από μια επίθεση ransomware που επηρέασε τις επιχειρήσεις της σε αρκετές ασιατικές χώρες, δήλωσε η εταιρία την Κυριακή, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ των Financial Times.

Μια θυγατρική του γαλλικού ασφαλιστικού κολοσσού της Axa, η Asia Assistance, επλήγη από μια επίθεση ransomware που επηρέασε τις επιχειρήσεις της σε αρκετές ασιατικές χώρες, δήλωσε η εταιρία την Κυριακή, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ των Financial Times.

«Η Asia Assistance έπεσε πρόσφατα θύμα μιας στοχευμένης επίθεσης ransomware που επηρέασε τις επιχειρήσεις πληροφορικής της στην Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία, το Χονγκ Κονγκ και τις Φιλιππίνες», δήλωσε η Axa Partners σε ανακοίνωσή της.

«Υπήρξε πρόσβαση σε ορισμένα δεδομένα που υποβλήθηκαν σε επεξεργασία από την Inter Partners Asia (IPA) στην Ταϊλάνδη», τονίζει η εταιρία, λέγοντας ότι «θα ειδοποιήσει και θα υποστηρίξει όλους τους εταιρικούς πελάτες και τα άτομα που επηρεάστηκαν», διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για παραβίαση περαιτέρω δεδομένων.

Οι επιθέσεις του ransomware, οι οποίες εκμεταλλεύονται τα ελαττώματα ασφαλείας για την κρυπτογράφηση συστημάτων και κλειδώνουν τους κατόχους τους μέχρι να πληρώσουν τα λύτρα, αυξήθηκαν τους τελευταίους μήνες.

Μία τέτοια επίθεση δέχτηκε και η αμερικανική εταιρία Colonial Pipeline το περασμένο Σαββατοκύριακο, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο του δικτύου μεταφοράς πετρελαίου, ντίζελ και αεροπορικών καυσίμων στην πλειοψηφία των ανατολικών πολιτειών των ΗΠΑ, προκαλώντας ελλείψεις καυσίμων και μεγάλη αναμονή σε βενζινάδικα.

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας δήλωσε την Κυριακή ότι το υπουργείο Υγείας έπεσε επίσης θύμα επίθεσης ransomware, παρόμοια με εκείνη που έπληξε την υπηρεσία υγείας της νωρίτερα την εβδομάδα, η οποία ανάγκασε τις αρχές να αποσυνδέσουν τα συστήματα υπολογιστών.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»