Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

Οι αποζημιώσεις ασφάλισης εισοδήματος για λόγους ψυχικής υγείας διπλασιάστηκαν το 2020

Δημοσίευση: 05/05/2021
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Zurich, μία στις 4 αποζημιώσεις για την προστασία εισοδήματος (IP) το 2020 αποδόθηκε σε αιτίες ψυχικής υγείας.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Zurich, μία στις 4 αποζημιώσεις για την προστασία εισοδήματος (IP) το 2020 αποδόθηκε σε αιτίες ψυχικής υγείας.

Όπως μαρτυρούν τα στατιστικά στοιχεία, το 27% του συνόλου των αποζημιώσεων IP που κατέβαλε πέρυσι ο όμιλος οφείλεται σε λόγους ψυχικής υγείας, υπερδιπλασιάζοντας το αντίστοιχο ποσοστό που καταγράφηκε το 2019, το οποίο κυμαινόταν στο 13%.

Η Zurich δήλωσε ότι το ποσό των αποζημιώσεων άγγιξε πέρσι τα 1,7 εκατομμύρια λίρες, τα οποία χορηγήθηκαν σε μεμονωμένους πελάτες IP, ενώ σχεδόν ένας στους τέσσερις (18%) απευθύνθηκε στις Υπηρεσίες Υποστήριξης της Zurich, με την πλειονότητα (82%) να ζητά υποστήριξη για καταστάσεις όπως η κατάθλιψη και το άγχος.

Τα στοιχεία της Zurich δείχνουν επίσης ότι το 28% όλων των αποζημιώσεων προστασίας εισοδήματος του ομίλου πέρυσι αφορούσαν ψυχικές ασθένειες, αποτελώντας τη δεύτερη πιο συνηθισμένη αιτία για άτομα που αιτούνται στήριξης, μετά τον καρκίνο.

Ο Nicky Bray, επικεφαλής Underwriter της Zurich στο κλάδο των ασφαλίσεων ζωής, δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι περίπου ένας στους τέσσερις πολίτες θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας κάποια στιγμή στη ζωή του, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ζωτικής σημασίας να διατίθενται προϊόντα όπως η ασφάλεια ζωής και ασφάλιση εισοδήματος σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα. Για πελάτες που μοιράζονται ένα ιστορικό περιστατικών μαζί μας, όπως η κατάθλιψη και το άγχος, στη συντριπτική τους πλειοψηφία προσφέρεται κάλυψη αλλά και πολύτιμη υποστήριξη»

Πηγή: www.covermagazine.co.uk

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»