Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Ο ΣΑΕΚ πορεύεται με νέα δυναμική και ασφάλεια στο μέλλον

Δημοσίευση: 08/11/2022

Οι γερές αντοχές της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας, που αντιστέκεται και αναπτύσσεται προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας, σε μία περίοδο παγκόσμιας αβεβαιότητας αναδείχθηκαν στην 44η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ), που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στη Λευκωσία.

«Στην Ασφαλιστική Βιομηχανία, γνωρίζουμε πολύ καλά πως τα αναπάντεχα θα είναι πάντα μέρος της ζωής μας, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε και πως να δίνουμε λύσεις στις κρίσιμες στιγμές», υπογράμμισε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΣΑΕΚ, Ευάγγελος Αναστασιάδης, θέλοντας να προβάλει την ανθρώπινη προσέγγιση των ασφαλιστικών εταιρειών, στο ασταθές οικονομικό περιβάλλον που ζούμε τα δύο τελευταία χρόνια. Τονίζοντας επίσης πως: «Σε μία δύσκολη περίοδο, η Ασφαλιστική Βιομηχανία επέδειξε ισχυρά αντανακλαστικά, και συμβαδίζοντας με τις κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις, αποδείχθηκε πραγματικό στήριγμα για τον άνθρωπο. Με άριστη διαχείριση παρείχε διευκολύνσεις στις πληρωμές ασφαλίστρων, ενώ την ίδια στιγμή συνέχισε να διεκπεραιώνει άμεσα πληρωμές προσφέροντας ανακούφιση, κάτι που αύξησε ακόμα περισσότερο το επίπεδο εμπιστοσύνης προς τους πολίτες».

Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΑΕΚ, η ανθρώπινη προσέγγιση των ασφαλιστικών εταιρειών, επιβραβεύτηκε από την κοινωνία με αύξηση των ασφαλιστρών. Συγκεκριμένα, το 2021 παρατηρήθηκε αύξηση 5% στα συνολικά ασφάλιστρα, από 917 εκατομμύρια ευρώ το 2020 σε 962 εκατομμύρια ευρώ το 2021, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2022 σημειώθηκε άνοδος κατά 11% στα συνολικά ασφάλιστρα, από 476 εκατομμύρια ευρώ το 2021 σε 529 εκατομμύρια το 2021.

Την προσφορά της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας, στην οικονομία και την κοινωνία στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε πιστοποίησε και η Υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, στο δικό της χαιρετισμό, η οποία δεν έκρυψε τη χαρά της που βρέθηκε στη ΓΣ του ΣΑΕΚ, καθώς στο παρελθόν  είχε υπηρετήσει το Σύνδεσμο από τη θέση της Γενικής Διευθύντριας: «Σήμερα υπό τη νέα μου ιδιότητα, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η πολιτεία έχοντας επίγνωση των δυσκολιών, θα συνεχίσει με την ίδια θέρμη να στηρίζει την ασφαλιστική βιομηχανία, αναγνωρίζοντας την αδιαπραγμάτευτη επιρροή της στη διαμόρφωση υγιών οικονομικών συνθηκών στη χώρα μας. Όπως άλλωστε πράττει η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη αδιάκοπα εδώ και μια δεκαετία. Είμαι βέβαιη πως η συνεργασία της Κυβέρνησης και του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιριών Κύπρου θα παραμείνει στενή και παραγωγική».

Η 44η Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΑΕΚ, σηματοδότησε ένα νέο κεφάλαιο για το σύνδεσμο, καθώς ανακοινώθηκε το rebranding του, με το Γενικό Διευθυντή του συνδέσμου, Ανδρέα Αθανασιάδη να τονίζει πως: «Η φετινή Γενική Συνέλευση του ΣΑΕΚ αποτελεί σταθμό, καθώς έφτασε η στιγμή να σας αποκαλύψουμε το νέο λογότυπο του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου το οποίο επιλέχτηκε  από το Διοικητικό Συμβούλιο  μέσα από μια διαδικασία αξιολόγησης, για αντικατάσταση του προηγούμενου λογοτύπου το οποίο είχε σχεδιαστεί πριν από 40 και πλέον χρόνια».

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης έγινε εκτενής απολογισμός των δράσεων του ΣΑΕΚ και των εξελίξεων της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας, με την  αναβάθμιση των σχέσεων του Συνδέσμου με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), να σημειώνει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς επίσημοι προσκεκλημένοι ήταν ο Πρόεδρος και η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου και Ελίνα Παπασπυροπούλου, αντίστοιχα.

Μία σημαντική εξέλιξη, καθώς η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τα θέματα lobbying και η κατάθεση θέσεων στην Ευρώπη, η διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων και πολλά άλλα, θα προσφέρουν σημαντικά οφέλη και για τους δύο θεσμούς. Για την παρουσία της ΕΑΕΕ, στην Κύπρο και την 44η ετήσια ΓΣ του ΣΑΕΚ, ο Πρόεδρος της Ένωσης, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου τόνισε, πως αποτελεί σημαντική ευκαιρία για να εγκαινιαστεί μία νέα εποχή στενότερης και αποτελεσματικότερης συνεργασίας μεταξύ ΣΑΕΚ και ΕΑΕΕ: «Κοινός στόχος μας είναι η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μας η οποία θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των τοπικών αγορών ώστε να καταστούν ακόμη πιο ισχυρές και να εκσυγχρονιστούν ψηφιακά, ακολουθώντας τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές. Έτσι, δημιουργούμε από κοινού ένα πλαίσιο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας, προώθηση κοινών θέσεων προς τα ευρωπαϊκά όργανα και διεθνείς φορείς, εκπαίδευση και συνεχή ενημέρωση για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, καθώς και άλλες πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τα μέλη της ασφαλιστικής βιομηχανίας των δύο χωρών».

Τέλος, στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση του κοινωνικού αποτυπώματος του ΣΑΕΚ, με ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη καθιέρωση του δικαιώματος στη λήθη για ασφάλιση των ατόμων με ιστορικό καρκίνου, που έγινε σε συνεργασία με την Europa Donna Κύπρου.

Πηγή: cyprusinsurancenews.com

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»