Κυριακή, 14 Απριλίου 2024

Ο Όμιλος NN αποκτά πλειοψηφική συμμετοχή στον ολλανδικό μεσίτη Heinenoord

Δημοσίευση: 14/07/2021
Ο Όμιλος NN Hellas αποκτά πλειοψηφική συμμετοχή στον ολλανδικό μεσίτη Heinenoord
NN Hellas

Ο όμιλος NN ανακοίνωσε χθες ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Qmulus Invest BV και την AS Holding BV για την απόκτηση μεριδίου 70% στον ασφαλιστικό μεσίτη και τον πάροχο υπηρεσιών Heinenoord, έναντι του ποσού των 176 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον, η NN θα αναχρηματοδοτήσει το εκκρεμές χρέος που χορηγήθηκε στη Heinenoord επενδύοντας ποσό 129 εκατομμυρίων ευρώ. Η συμφωνία περιλαμβάνει μια δομή επιλογών για την απόκτηση του υπόλοιπου 30% των μετοχών από την NN εντός τεσσάρων ετών, μετά το κλείσιμο της συναλλαγής.

Η Heinenoord είναι ένας από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς μεσίτες και πάροχους υπηρεσιών στην ολλανδική ασφαλιστική αγορά, προσφέροντας, μεταξύ άλλων, τη διαχείριση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων, τις υπηρεσίες ανάληψης υποχρεώσεων και τη διαχείριση αξιώσεων. Η εταιρεία αναπτύσσεται ραγδαία τόσο στα έσοδα όσο και στο περιθώριο, και δραστηριοποιείται ως μεσίτης και εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος για μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων και ασφαλιστικών προϊόντων εκτός ζωής, εξυπηρετώντας τόσο την ΜΜΕ όσο και τη λιανική αγορά.

Η Heinenoord είναι επίσης πάροχος υπηρεσιών για ένα εκτεταμένο δίκτυο περίπου 500 ανεξάρτητων μεσιτών. Η συνεισφορά της εταιρείας στη δημιουργία λειτουργικού κεφαλαίου της NN αναμένεται να είναι περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως το 2023 και αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

David Knibbe, CEO NN Group:«Η NN πιστεύει ακράδαντα στο μέλλον της ενδιάμεσης συμβουλευτικής αγοράς και στην προστιθέμενη αξία που έχει η συμβουλή μεσίτη για τους πελάτες. Η συντριπτική πλειοψηφία της διανομής εκτός ζωής περνά από το κανάλι μεσίτη. Η ασφαλιστική αγορά αλλάζει ραγδαία με νέες προτάσεις πελατών, ενοποίηση στη διανομή, ψηφιοποίηση και την αυξανόμενη σημασία των εξουσιοδοτημένων πρακτόρων και παρόχων υπηρεσιών, οι οποίοι προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα ασφαλιστικών υπηρεσιών.

Καθώς η Heinenoord διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην αλυσίδα αξίας μεταξύ πελατών, παραδοσιακών χρηματιστών και ασφαλιστικών εταιρειών, αυτή η εξαγορά θα ενισχύσει τις δυνατότητες διανομής μας και θα ενισχύσει την ηγετική μας θέση στην ολλανδική αγορά εκτός ζωής. Η NN έχει δεσμευτεί να συνεχίσει την επιτυχημένη στρατηγική του Heinenoord για να φτάσει στην 5η θέση στην Ολλανδία.

Κατά το κλείσιμο, η NN θα αναγνωρίσει χρηματοοικονομική υποχρέωση περίπου 85 εκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με την προαιρετική απόκτηση του υπόλοιπου 30% των μετοχών. Η συναλλαγή, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής στις υπόλοιπες μετοχές, θα έχει αναμενόμενο αρνητικό αντίκτυπο στην αναλογία NN Group Solvency II περίπου 4% – μονάδες. Η συναλλαγή έχει μια προβλεπόμενη υψηλή μονοψήφια απόδοση της επένδυσης και θα χρηματοδοτηθεί από υπάρχοντες ταμειακούς πόρους. Η πολιτική μερισμάτων και εξαγοράς μετοχών της NN δεν θα επηρεαστεί.

Η εξαγορά υπόκειται σε κανονιστικές και αντιμονοπωλιακές εγκρίσεις και αναμένεται να κλείσει στα τέλη του 2021.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»