Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Ο Ντίνος Ιορδάνου – ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος επιχειρηματίας επενδύει στη ΑΠΟΕΛ

Δημοσίευση: 09/01/2024
Ντίνος Ιορδάνου

Από μικρό παιδί ο κ. Ντίνος Ιορδάνου λάτρευε την ποδοσφαιρική ομάδα της Κύπρου ΑΠΟΕΛ, μία αγάπη η οποία με τα χρόνια εξελίχθηκε σε επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Ο ίδιος βλέποντας τις οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζει η αγαπητή ομάδα, αποφάσισε να επενδύσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ αποκτώντας το ήμισυ του ιδιόκτητου γηπέδου το οποίο θα κατασκευαστεί σε μισθωμένη γη στην Κοκκινοτριμιθιά, διαβάζουμε σε δημοσίευμα του Φilenews. 

Η επαγγελματική δραστηριότητα

Σήμερα, έχοντας προσωπική περιουσία που ξεπερνά τα €240 εκατ., κατέχει τη θέση του προέδρου της Vantage Group Holding Ltd, του μη εκτελεστικού διοικητικού συμβούλου της Verisk Analytics Inc., ενώ είναι μέλος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου.  Η Vantage Group Holdings, στην οποία κατέχει σήμερα τη θέση του προέδρου, παρέχει αντασφαλιστικές υπηρεσίες στους τομείς της καταστροφής ακίνητης περιουσίας (σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Ιαπωνία και Αυστραλία), καθώς και ειδική αντασφάλιση σε κατηγορίες ατυχημάτων, όπως τα θαλάσσια, τα ενεργειακά, αεροπορικά, κ.α., όπως και στον τομέα των υποθηκών.

Ο Ντίνος Ιορδάνου ως φίλαθλος

Στην Αγγλία δηλώνει φανατικός υποστηρικτής της Άρσεναλ, ενώ στην Κύπρο η μεγάλη του αγάπη ήταν από μικρό παιδί ο ΑΠΟΕΛ, τον οποίο παρακολουθεί πλέον αρκετά συχνά και στο γήπεδο.

Ο ίδιος, βλέποντας την οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζει ο ΑΠΟΕΛ, αποφάσισε να επενδύσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα, αποκτώντας το 50% του ιδιόκτητου γηπέδου, που θα κατασκευαστεί σε γη που έχει μισθωθεί στην περιοχή της Κοκκινοτριμιθιάς.

Το υπόλοιπο 50% θα καλυφθεί από την κρατική χορηγία μέσω του ΚΟΑ, ενώ ένα ποσοστό 20% θα καλυφθεί από έκδοση μετοχών, που θα απευθύνονται σε νέους και υφιστάμενους μετόχους του ΑΠΟΕΛ. Το γήπεδο θα έχει χωρητικότητα 15.000 θέσεων και θα μπορεί να φιλοξενεί και ευρωπαϊκούς αγώνες.

Τα συν και τα πλην της επένδυσης

Στο ερώτημα γιατί κάποιος να επενδύσει σε γήπεδο ποδοσφαιρικής ομάδας, η απάντηση είναι απλή και πολυσύνθετη. Καταρχάς, πολλοί άνθρωποι επενδύουν σε γήπεδα ομάδων, λόγω του πάθους τους για τον αθλητισμό και την υποστήριξη της αγαπημένης τους ομάδας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η επένδυση σε ένα γήπεδο μπορεί να είναι οικονομικά επωφελής. Η αύξηση της αξίας του γηπέδου, τα έσοδα από εισιτήρια, διαφημίσεις και άλλες πηγές εσόδων, μπορεί να οδηγήσουν σε κέρδη. Τα γήπεδα μπορούν να χρησιμοποιούνται για τη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων, συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων, παρέχοντας πρόσθετες πηγές εσόδων.

Επιπρόσθετα, το να είσαι μεγαλομέτοχος ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου έχει θετική επίδραση στην εικόνα του επενδυτή και του δημιουργεί κοινωνικούς δεσμούς.

Παρόλα αυτά, πρέπει να σημειωθεί ότι η επένδυση σε ένα γήπεδο ομάδας εμπεριέχει και ρίσκο, καθώς η επιτυχία του εγχειρήματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των αποδόσεων της ομάδας, των οικονομικών συνθηκών και της διαχείρισης του γηπέδου.

Το σίγουρο πάντως είναι πως, με το επαγγελματικό του υπόβαθρο, ο Ντίνος Ιορδάνου έδειξε πως γνωρίζει να διαχειρίζεται το ρίσκο. Θα δούμε το επόμενο διάστημα αν θα τα καταφέρει και στον ΑΠΟΕΛ.

(Αναδημοσίευση από: Φilenews)

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»