Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

H NAK KATSIBERIS συμβάλλει στη διάσωση 9,6 εκ. μελισσών του Έβρου

Δημοσίευση: 30/10/2023
NAK Katsiberis, διάσωση μελισσών

Στη διάσωση 9.600.000 μελισσών του Έβρου που κινδύνεψαν λόγω έλλειψης τροφής, συνέβαλε η NAK Katsiberis. Η εταιρεία, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα για βοήθεια που απηύθυνε η ΑΜΚΕ beeforplanet, οποία δραστηριοποιείται για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τη σημασία των μελισσών για το περιβάλλον, προχώρησε στη δωρεά 4.800 κιλών τροφής για τις μέλισσες.

Η τροφή παραδόθηκε στον Μελισσοκομικό Σύλλογο Έβρου και θα διανεμηθεί άμεσα στις 200 οικογένειες μελισσοκόμων της περιοχής, για να μπορέσουν να συνεχίσουν να ασχολούνται απρόσκοπτα με τη μελισσοκομία.

Με τη διάσωση 9.600.000 μελισσών, στηρίζεται έμπρακτα η βιοποικιλότητα στον Έβρο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

H NAK KATSIBERIS συμβάλλει στη διάσωση 9,6 εκ. μελισσών του ΈβρουΠαράλληλα,   η  διάσωση  των μελισσών παράγει κοινωνική αξία με αντίκτυπο που εκτιμάται σε 10.734.000 ευρώ για το σύνολο των κατοίκων του Έβρου, καθώς η αξία ενός ζωντανού μελισσιού παράγει 100 φορές την αξία του για την κοινωνία.

Ο CEO της NAK Katsiberis, Νίκος Κατσιμπέρης, δήλωσε σχετικά: «Συνεπής στη δέσμευσή της για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, η ΝΑΚ Katsiberis ανταποκρίθηκε στο  κάλεσμα για τη διάσωση εκατομμυρίων μελισσών. Ο ρόλος που παίζουν οι μέλισσες στο περιβάλλον είναι κρίσιμος: η εξαφάνισή τους θα συνιστούσε απειλή για μεγάλο μέρος της ζωής στον πλανήτη. Γι’ αυτό θα πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε ώστε να διασφαλίσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την επιβίωσή τους.»

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»