Σάββατο, 13 Απριλίου 2024

Κ. Μητσοτάκης: Τουλάχιστον μία μονάδα κάτω θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων

Δημοσίευση: 17/05/2023
Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ αναφέρει πως οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων θα μειωθούν τουλάχιστον κατά μία μονάδα, κάνοντας λόγο για τα επικείμενα σχέδια της ΝΔ της επόμενης θητείας. 

Όπως επισημαίνει, «το ζήτημα της ευθυγράμμισης των αναγκών της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση είναι στόχος για την επόμενη θητεία. Συνιστά πρόοδο ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που δυσκολεύονται να βρουν εργαζόμενους». 

Ακόμα αναφέρει, «η απάντησή μου στους εργοδότες είναι πληρώστε περισσότερο και θα βρείτε εργαζόμενους. Οι μισθοί ανεβαίνουν και όταν ζητούμε πιο εξειδικευμένες θέσεις εργασίας αυτό δεν αφορά μόνο σε αποφοίτους πανεπιστημίου αλλά και σε τεχνικές ειδικότητες . Η τελική κατάληξη θα είναι ο κατώτατος μισθός να προσδιορίζεται μέσα από ένα πλαίσιο διαπραγματεύσεων».

«Η ΕΛΣΤΑΤ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τη φτώχεια και τις ανισότητες. Τα στοιχεία δικαιώνουν απόλυτα την πολιτική μας. Το ποσοστό των Ελλήνων που είναι στη φτώχεια μειώθηκαν, όπως και όλοι οι δείκτες που δείχνουν ανισότητα, βελτιώθηκαν.

Η πολιτική μας στόχευε και στοχεύει στη μείωση των ανισοτήτων. Στόχος μου η περαιτέρω μείωση των ανισοτήτων να φτάσουμε σε κεντροευρωπαϊκά όρια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»