Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Οι μεσίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν πιστεύουν ότι το ESG είναι απαραίτητο στη συνεργασία του με τους ασφαλιστές

Δημοσίευση: 04/04/2023
ESG

Οι μεσίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορούν να διακρίνουν κάποιον εξέχοντα ασφαλιστή επί του επίκαιρου θέματος περιβαλλοντικής, κοινωνικής και διακυβέρνησης (ESG), γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν είναι, ακόμη, σημαντικός παράγοντας στις σχέσεις μεσιτών με ασφαλιστές.

Το ESG αν και καθίσταται κορυφαίο θέμα στον κλάδο, δεν είναι ωστόσο ακόμη ζωτικής σημασίας κατά την ολοκλήρωση συνεργασιών, όπως αναφέρει η GlobalData. Παρόλα αυτά, είναι ένα θέμα για το οποίο οι μεσίτες και οι ασφαλιστές θα πρέπει να έχουν σαφή στρατηγική για να συνεχίσουν να προσελκύουν πελάτες

Στην έρευνα “2023 UK Broker Insurance Survey”, που διεξάχθηκε από τη GlobalData, διαπιστώθηκε ότι όταν ζητήθηκε στους ερωτηθέντες να επιλέξουν τους καλύτερους ασφαλιστικούς παρόχους στην κατηγορία για το θέμα ESG, μόνο το 24,7% μπορούσε. Λίγο λιγότερο από τα τρία τέταρτα (73,7%) δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν ενώ το 1,7% επέλεξε ενεργά «καμία». Ηγέτης ήταν η Aviva, αν και έλαβε μόλις το 10,4% των συνολικών απαντήσεων.

Ο Ben Carey-Evans, Senior Insurance Analyst στην GlobalData, σχολιάζει: «Αυτό το επίπεδο αβεβαιότητας υποδηλώνει ότι οι μεσίτες δεν θεωρούν το ESG απαραίτητο όταν εργάζονται με ασφαλιστές, καθώς πολύ λίγοι μεσίτες μπορούν να εντοπίσουν ασφαλιστές που είναι ισχυροί στην περιοχή».

Οι μεσίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν πιστεύουν ότι το ESG είναι απαραίτητο στη συνεργασία του με τους ασφαλιστές

Επιπλέον, όταν ρωτήθηκαν για τους παράγοντες πίσω από την επιλογή της συνεργασίας με έναν ασφαλιστή, το να είσαι ισχυρός στο ESG δεν έλαβε απαντήσεις. Οι κορυφαίες απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση ήταν η ευελιξία στην κάλυψη αναδοχής (23,5%), η ποιότητα των υπηρεσιών αποζημίωσης (19,9%), η τιμή των ασφαλίστρων (17,9%), η ποιότητα του υλικού προϊόντος του ασφαλιστή (8,0%) και η ταχύτητα απόκρισης σε ερωτήματα /εισαγωγικά (7,6%). Αυτό δείχνει ότι οι καθημερινές επιχειρηματικές ανησυχίες εξακολουθούν να είναι πολύ πιο σημαντικές από το πιο μακροπρόθεσμο θέμα ESG στα μάτια των μεσιτών.

Ο Carey-Evans καταλήγει: «Θα είναι δύσκολο για το ESG να είναι ποτέ τόσο σημαντικό για τους μεσίτες όσο αυτοί οι άμεσοι παράγοντες, αλλά τα δεδομένα μας δείχνουν ότι κάθε ασφαλιστής έχει ακόμα μια σαφή ευκαιρία να καθιερωθεί ως ηγέτης. Οι μεσίτες που δεν είναι σε θέση να επιλέξουν ξεκάθαρους ηγέτες σε αυτό το κρίσιμο θέμα υποδηλώνουν ότι όποιος το δίνει προτεραιότητα μπορεί να ξεχωρίσει σχετικά γρήγορα στο θέμα. Όσο περισσότερη καινοτομία και πρόοδο βλέπουν οι μεσίτες από τους ασφαλιστές, τόσο πιο πιθανό είναι να τις δώσουν προτεραιότητα ως παράγοντα για την οικοδόμηση σχέσεων, ειδικά καθώς το θέμα πρόκειται να αποκτήσει μόνο μεγαλύτερη σημασία».

 * Η έρευνα “UK Insurance Broker Survey” της GlobalData πραγματοποιήθηκε το 1ο τρίμηνο του 2023 με 250 ερωτηθέντες

Πηγή: actuarialpost.co.uk

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»