Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Marketing in Practice: Αποφασιστικότητα & επιχειρηματική επιμονή

Δημοσίευση: 04/06/2021

Οι επιχειρηματίες σήμερα καλούνται να συνδυάσουν πολλά και διαφορετικά προσωπικά χαρακτηριστικά για να μπορέσουν να Ηγηθούν των ομάδων τους και να χαράξουν μια στρατηγική για την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους. Οι σπουδές δίνουν τις βασικές γνώσεις διοίκησης αλλά τα ουσιαστικά χαρακτηριστικά και οι δεξιότητες  που κάνουν την διαφορά καλλιεργούνται με τον χρόνο, τις εμπειρίες και την οξυδέρκεια του καθενός. Ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ο σύγχρονος επιχειρηματίας είναι η αποφασιστικότητα και η επιμονή.

Στο νέο επεισόδιο της εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη στο studio του Attica TV/SBC TV Channel την Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια Αρετή Τσινού, συζητούν για την αποφασιστικότητα και την επιμονή ως αρετές για μια επιτυχημένη επιχειρηματικότητα.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως:

– Πως έχει επηρεάσει ο Covid19 την ανθρώπινη συμπεριφορά;

– Πως αυτή η συμπεριφορά μπορεί να γίνει εμπόδιο για την επαγγελματική μας εξέλιξη;

– Τι θα αφήσει πίσω ο Covid19 στις ψυχές και το μυαλό μας;

– Ποια η διαφορά επιμονής και αποφασιστικότητας;

– Ποια τα χαρακτηριστικά ενός αποφασιστικού ανθρώπου;

– Πως μπορούν η αποφασιστικότητα και η επιμονή βοηθήσουν έναν επιχειρηματία;

– Υπάρχει ένα όριο μέχρι το οποίο πρέπει να επιμένουμε;

– Πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε την αποτυχία;

– Πως μπορούμε να βάζουμε στην άκρη τα αρνητικά συναισθήματα που γεννά η αποτυχία;

– Πως μπορούμε να γίνουμε πιο αποφασιστικοί; και πολλά άλλα.

Παράλληλα o Επιχειρηματίας – Ιδιοκτήτης Αλυσίδας Ακουστικών Βαρηκοΐας Χρήστος Μουζής, μας εξηγεί στην πράξη πώς η αποφασιστικότητα και η επιχειρηματική επιμονή στην πράξη. Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει τα 9 χαρακτηριστικά του επιτυχημένου επιχειρηματία.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 134 «Αποφασιστικότητα & επιχειρηματική́ επιμονή́» μπορείτε να το δείτε εδώ:  https://marketingconsultant.gr/apofasistikotita-epicheirimatiki-epimoni/

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

OXI του προέδρου του ΕΕΘ Μιχάλη Ζορπίδη σε πρόσκληση του ΕΒΕΘ για υποδοχή επιχειρηματικής αποστολής απο την Β. Μακεδονία!

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο ενημερώνει πως ο πρόεδρος του κ. Μιχάλης Ζορπίδης απάντησε αρνητικά σε πρόσκληση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»