Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023

Μηνάς Αρβανιτίδης: Με σύνθημα μας τη φερεγγυότητα, την αξιοπιστία και την άριστη εξυπηρέτηση χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ασφαλισμένους μας

Για την ασφαλιστική αγορά στην Β. Ελλάδα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της περιοχής, τις πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού αλλά και το ζήτημα της ανάπτυξης της ασφαλιστικής συνείδησης του Έλληνα καταναλωτή μίλησε στην εκπομπή “Ασφαλιστικό Μαγκαζίνο” ο κ. Μηνάς Αρβανιτίδης, Ασφαλιστικός Πράκτορας, Eμπορικός Διευθυντής, Διευθυντής Ανάπτυξης & Marketing και Συνιδιοκτήτης της ΑΦΟΙ Αρβανιτίδη Α.Ε..

Η εταιρεία ΑΦΟΙ Αρβανιτίδη Α.Ε.εδρεύει στη Δράμα και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές πρακτορειακές εταιρείες στην Ελλάδα. Πρόσφατα, διακρίθηκε για την υψηλή ποιότητα στην εξυπηρέτηση των πελατών, ξεπερνώντας περισσότερες από 6.000 εταιρείες σε όλη την Ελλάδα. Όπως εξηγεί ο κ. Αρβανιτίδης, η φερεγγυότητα, η αξιοπιστία και η άριστη εξυπηρέτηση προς τον πελάτη αποτελούν αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες για την ΑΦΟΙ Αρβανιτίδη Α.Ε., η οποία επενδύει στη διαπροσωπική επαφή με τους πελάτες, γεγονός που αποτελεί και το μυστικό της επιτυχίας της. Παράλληλα, αξιοποιεί τα νέα τεχνολογικά εργαλεία, αποσκοπώντας στην άμεση εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της.

«Αποτελούμε μια δύναμη της Β. Ελλάδας με 22 χρόνια παρουσίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, με σύνθημα τη φερεγγυότητα, την αξιοπιστία και την άριστη εξυπηρέτηση προς τους πελάτες μας. Η παραγωγή μας είναι όλη προσωπική, που σημαίνει ότι εξυπηρετούμε 14.000 και 142 φορείς του δημοσίου αποκλειστικά εμείς οι ίδιοι με τη βοήθεια των υπαλλήλων. Θεωρήσαμε ότι πρέπει να στηριχτούμε στις δικιές μας δυνάμεις.

Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση όπου τα μέλη της εταιρείας είμαστε ουσιαστικά εγώ, ο αδερφός μου και ο πατέρας μου. Έχουμε χωρίσει ουσιαστικά τις αρμοδιότητες μεταξύ μας και παράλληλα γνωρίζουμε όλους τους ρόλους των υπολοίπων. Είτε ο πελάτης έχει ασφαλίσει ένα μηχανάκι, είτε πρόκειται για μια μεγάλη επιχείρηση αντιμετωπίζουμε τους ασφαλισμένους μας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Σεβόμαστε μέχρι και το τελευταίο ευρώ του πελάτη.

Πέραν του γραφείου μας, έχουμε και την ιντερνετική μας πλατφόρμα, μέσω της οποίας αναπτύσσουμε μια προσωπική πάλι επαφή με τον πελάτη. Δεν είναι όπως οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες, όπου θα βγουν διάφορες τιμές. Προσπαθούμε οι ίδιοι να επικοινωνήσουμε όσο δύσκολο κι αν φαίνεται με τον πελάτη, ώστε να του βρούμε την καλύτερη λύση στη καλύτερη τιμή και ταυτόχρονα να αισθανθεί οικεία.

Προσπαθούμε να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις της τεχνολογίας και έχουμε μια φιλοσοφία της συγκέντρωσης των δυνάμεων σε λίγες ασφαλιστικές εταιρείες, παρόλο που μπορούμε να έχουμε σύμβαση με όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες, ώστε να έχουμε μεγαλύτερη δύναμη σε κάποιες εταιρείες, οι οποίες θεωρούνται από τις πιο αξιόπιστες στην ελληνική αγορά.»

Σχολιάζοντας την ασφαλιστική αγορά της Β. Ελλάδας αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της περιοχής ο κ. Αρβανιτίδης τονίζει ότι επειδή οι μεγάλες επιχειρήσεις στην επαρχία είναι ελάχιστες, το έργο των επαγγελματιών περιορίζεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και στους καταναλωτές, οι οποίοι συνήθως περιορίζονται στην υποχρεωτική ασφάλιση της αστικής ευθύνης των οχημάτων. Όπως εξηγεί, αυτός είναι και ο λόγος που οι ασφαλιστικές εταιρείες επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στα μεγάλα αστικά κέντρα.

«Η ασφαλιστική αγορά της Β. Ελλάδος είναι πολύ πιο μικρή σε σχέση με την αγορά των Αθηνών. Δεν συζητάμε για την ασφαλιστική αγορά της Δράμας που σύμφωνα με υπολογισμούς τα ασφάλιστρα δεν ξεπερνάνε τα 12 εκατ. ευρώ συνολικά σε όλους τους κλάδους.

Ο ασφαλιστικός κλάδος τόσο της Δράμας, όσο και της Β. Ελλάδος περιορίζεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά περισσότερο βασιζόμαστε στο μεγάλο πελατολόγιο των απλών πελατών που έχουν κάποια οικογενειακά οχήματα και θα κάνουν κάποια προγράμματα υγείας ή περιουσίας.

Στην Αθήνα συγκεντρώνεται ο όγκος των ασφαλιστικών υπηρεσιών και για αυτό κιόλας το σύνολο των ασφαλιστικών εταιρειών κινείται με κατεύθυνση την Αθήνα και έπειτα τη Θεσσαλονίκη.»

Αναφερόμενος στο ζήτημα του αθέμιτου ανταγωνισμού από πλευράς των τραπεζών και των διαδικτυακών καναλιών διανομής, ο κ. Αρβανιτίδης υπογραμμίζει ότι οι επαγγελματίες θα πρέπει να να δώσουν στους πολίτες να καταλάβουν τα δικαιώματά τους και να μην υποκύπτουν εύκολα στα δέλεαρ των τραπεζών. Παράλληλα, τονίζει ότι τα κοστολόγια των διαδικτυακών καναλιών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, γεγονός το οποίο λειτουργεί εν τέλει κατά των ασφαλιστικών εταιρειών γεγονός που αποτυπώνεται στην αύξηση του δείκτη ζημιών.

«Ο αθέμιτος ανταγωνισμός από πλευράς τραπεζών υπάρχει αλλά παρόλα αυτά πλέον έχουμε δώσει στους πελάτες μας να καταλάβουν ποια είναι τα δικαιώματά τους, με αποτέλεσμα να τον περιορίσουμε.

Επιπλέον, έχουμε τον ανταγωνισμό από τις μεγάλες ιντερνετικές πλατφόρμες που εκεί τα κοστολόγια δεν γνωρίζω κατά πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δυστυχώς η ασφαλιστική αγορά και οι εταιρείες τουλάχιστον στον κλάδο των αυτοκίνητων και της περιουσίας έχουν βγάλει τα μάτια τους μόνες. Το βλέπουμε από τα κόστη του δείκτη ζημιών αλλά και τα κόστη της αποκατάστασης των ζημιών που αυξάνονται διαρκώς.»

Μιλώντας για την ασφαλιστική αγορά της Δράμας, ο κ. Αρβανιτίδης επισημαίνει ότι η ασφαλιστική συνείδηση των πολιτών της περιοχής, όπως και όλης της Ελλάδας δεν έχει αναπτυχθεί, υπογραμμίζοντας ότι τα υψηλά ποσοστά φτώχειας αλλά και η γήρανση του πληθυσμού αποτελούν παράγοντες που επιβαρύνουν ιδιαίτερα την ανάπτυξη του ασφαλιστικού κλάδου στην περιοχή.

«Δυστυχώς δεν υπάρχει ασφαλιστική συνείδηση στην Δράμα, όπως και σε όλη την Ελλάδα. Γενικά η Δράμα πλέον είναι ένας νομός που έχει γεράσει. Όταν βλέπουμε ότι το ΑΕΠ του ασφαλιστικού κλάδου σε σχέση στην Ελλάδα είναι σημαντικά χαμηλότερο από το μέσο όρο του ΑΕΠ στην ΕΕ, καταλαβαίνετε ότι στην Δράμα που είναι και ένα φτωχός νομός είναι πολύ δύσκολο να πουλήσουμε προϊόντα πέραν των υποχρεωτικών. Νομίζει ο κόσμος ότι με λίγα χρήματα μπορεί να κάνει ένα καλό νοσοκομειακό πρόγραμμα. Δυστυχώς όμως το καλό κοστίζει, θέλοντας και μη αυτό είναι αλήθεια.»

Δείτε τη συνέντευξη του κ. Αρβανιτίδη στο βίντεο που ακολουθεί

 

 

 

 

 

Διαβάστε Ακόμα