Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

ΗΠΑ: Τα ασφάλιστρα οχημάτων στα ύψη!

Δημοσίευση: 22/04/2024

Οι τιμές των ασφαλίσεων αυτοκινήτου ανεβαίνουν στα ύψη στις ΗΠΑ. Η ασφάλεια αυτοκινήτου γίνεται ολοένα και πιο ακριβή. Το μέσο ετήσιο ασφάλιστρο για πλήρη κάλυψη (full πακέτο) αυτοκινήτου στις ΗΠΑ ανήλθε σε $2,543 το 2024 — αυξήθηκε κατά 26% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τη Bankrate.

Παράγοντες όπως μεγαλύτεροι χρόνοι επισκευής και αυξημένο κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου οδηγούν σε αυξανόμενες τιμές, σύμφωνα με έκθεση της American Property Casualty Insurance Association.

Επίσης, τα αυτοκίνητα γίνονται ακόμη πιο ακριβά στην επισκευή τους. “Τα τελευταία περίπου 12 μήνες βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον όπου ουσιαστικά όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν αυξήσει επιθετικά τα πρίμα,” δήλωσε ο Stephen Crewdson, senior director του insurance business intelligence στην J.D. Power. “Αυτό έχει οδηγήσει σε ένα περιβάλλον όπου ο καταναλωτής, ο ασφαλισμένος, ψάχνει για ασφάλεια αυτοκινήτου και ανακαλύπτει ότι δεν μπορεί να βρει μια ασφαλιστική που να του προσφέρει μικρότερο ασφάλιστρο.”

Περίπου 215 εκατομμύρια Αμερικανοί διαθέτουν ασφαλιστήρια αυτοκινήτου και η αγορά αξιολογείται περίπου στα $353 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με την IBISWorld.

Πηγή: cnbc.com/insurance

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Πραγματογνωμόνων και Διακανονιστών Ζημιών πραγματοποίησε τη Γενική Συνέλευση του 2024

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Πραγματογνωμόνων και Διακανονιστών Ζημιών πραγματοποίησε τη Γενική Συνέλευση του 2024 συνδυαστικά με Ευρωπαϊκό Συνέδριο Βέλτιστων Πρακτικών

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»