Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

ΠΑΝΟΡΜΟΣ: 14 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Δημοσίευση: 14/06/2023
Παγκόσμια Ημέρα εθελοντή αιμοδότη, ΠΑΝΟΡΜΟΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη που εορτάζεται στις 14 Ιουνίου κάθε έτους αποτελεί ευκαιρία ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανάγκη της αναβάθμισης των συστημάτων αιμοδοσίας, με σκοπό την αύξηση της συλλογής αίματος από εθελοντές αιμοδότες.

«Ζούμε, επειδή ΕΣΥ προσφέρεις – Δώσε αίμα, Δώσε πλάσμα, Μοιράσου τη Ζωή, Μοιράσου Συχνά» είναι το κεντρικό μήνυμα του φετινού εορτασμού της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη που έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Ερυθρό Σταυρό.

O ΠΑΝΟΡΜΟΣ σταθερά υποστηρίζει/αναδεικνύει τον ρόλο της εθελοντικής αιμοδοσίας στη διάσωση ζωών και στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα, με τη διενέργεια επαναλαμβανόμενων εθελοντικών αιμοδοσιών, ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ θέλει:

  1. να ευχαριστήσει τους αιμοδότες/εταίρους/συναδέλφους του και να τους ευαισθητοποιήσει περαιτέρω σχετικά με την ανάγκη της τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας.
  2. να τονίσει την ανάγκη για προσφορά αίματος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με σκοπό την επάρκειά του και την καθολική και έγκαιρη κάλυψη των αναγκών για μεταγγίσεις αίματος.
  3. να αναγνωρίσει και να προάγει την αξία της εθελοντικής, μη αμειβόμενης αιμοδοσίας στοχεύοντας στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής.

Επειδή η ανάγκη για αίμα είναι καθολική, αλλά η πρόσβαση σε αυτό για όλους εκείνους που το χρειάζονται δεν είναι, επειδή οι ελλείψεις αίματος είναι ιδιαίτερα μεγάλες, ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ σας προσκαλεί την Τετάρτη, 26 Ιουλίου, στην όγδοη (8η) εθελοντική Αιμοδοσία του στο κέντρο Αιμοδοσίας του Λαϊκού Νοσοκομείου (Αγίου Θωμά 17, Γουδί).

Η επιλογή της ημερομηνίας δεν είναι τυχαία καθώς η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών είναι αυτή με τις μεγαλύτερες ελλείψεις σε αίμα λόγω της μικρής συμμετοχής σε συνάρτηση με τις αυξημένες ανάγκες. Μετά την αιμοδοσία, ως είθισται, θα ακολουθήσει γεύμα σε μεζεδοπωλείο της περιοχής.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το Video: “Γιατί να δίνω αίμα & αιμοπετάλια;”

Η προσφορά αίματος αποτελεί πράξη αλληλεγγύης.

Γίνετε μέλη της προσπάθειας και σώστε ζωές!!!

Σας περιμένουμε!

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Μη χάσετε το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ της Τρίτης! Η Tack TMI Greece παρουσιάζει την ακαδημία της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά!

Μη χάσετε το “Ασφαλιστικό Μαγκαζίνο” σήμερα Τρίτη  11 Ιουνίου 2024, τη μοναδική διαδικτυακή εκπομπή ενημέρωσης του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή, στο insuranceforum

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»