Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Παρίσι: Η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που απαγορεύει τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών

Δημοσίευση: 01/09/2023
Παρίσι, ηλεκτρικά πατίνια, απαγόρευση

Από σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου 2023, το Παρίσι πρωτοστατεί στην απαγόρευση των ηλεκτρικών πατινιών στους δρόμους ολόκληρης της πόλης με τα ποδήλατα να επανέρχονται στο προσκήνιο της οικονομικής και οικολογικής μετακίνησης. 

Μετά από πέντε χρόνια παρουσίας και έπειτα από λαϊκή εντολή τα ηλεκτρικά πατίνια απαγορεύονται επισήμως λόγω της πληθώρας προβλημάτων που έχουν προκαλέσει. Σε πολλές περιπτώσεις έχει προκληθεί ατύχημα ακόμα και αν τα συγκεκριμένα δίκυκλα κινούταν με όριο τα 10 χιλιόμετρα/ώρα.

Η άδεια των τριών εταιρειών ενοικίασης, Lime, Tier και Dott, για κατάληψη δημόσιου χώρου ανακλήθηκε έπειτα από ψηφοφορία όπου  κατά τη συντριπτική πλειοψηφία επικράτησε το “όχι”. Στην ψηφοφορία πήραν μέρος μόνο το 7,46% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους από τους οποίους το 90% ψήφισε κατά.

Η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό είχε και η ίδια πάρει μέρος στην εκστρατεία για την ψήφο “κατά” ώστε να μειωθούν “οι ενοχλήσεις”.

15.000 πατίνια έχουν ήδη αποσυρθεί από τους δρόμους του Παρισιού, ήδη από τον Αύγουστο. Τα ελάχιστα που έχουν παραμείνει αναμένονται έπειτα από κάποιες διορθώσεις να σταλούν σε άλλες πόλεις.

Καμία μίσθωση δεν είναι πλέον διαθέσιμη στις εφαρμογές της Lime και της Dott, ενώ εκείνη της Tier έδειχνε μόλις περίπου πενήντα οχήματα από τα 5.000 που καταμετρούσε η γερμανική εταιρεία.

Από αυτά το 1/3 θα παραμείνει στο Ιλ-ντε-Φρανς, σε 80 κοινότητες γύρω από το Μαρν-λα-Βαλέ ή το Σεν-Ζερμέν-εν-Λεγέ.  Τα υπόλοιπα, έφυγαν για Γερμανία

Η Dott με τη σειρά της θα στείλει τα δικά της στο Βέλγιο ή στο Τελ Αβίβ. Τα πράσινα πατίνια της Lime, θα αναχωρήσουν για τη Λιλ, το Λονδίνο, την Κοπεγχάγη ή για γερμανικές πόλεις.

Πηγή: Η  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Εκτακτο: Η Howden εξαγοράζει την Globassure

Η Howden, ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός μεσίτης ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων στην Ελλάδα, συνεχίζει δυναμικά την ανάπτυξη των εργασιών της, επενδύοντας σε

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»