Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Η Gallagher πουλά μαζικά τις μετοχές της για τη χρηματοδότηση της αγοράς της Willis Towers Watson

Δημοσίευση: 14/05/2021
Η Gallagher πουλά μαζικά τις μετοχές της για τη χρηματοδότηση της αγοράς της Willis Towers Watson

Η Arthur J. Gallagher & Co. ανακοίνωσε μια προσφορά προς το κοινό, προσφέροντας 9 εκατομμύρια μετοχές της κοινής μετοχής της, σε τιμή 142$ ανά μετοχή. Επιπλέον, η εταιρία  προωθεί μία προσφορά αποκλειστικά για ασφαλιστές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αγοράσουν έως και 1,35 εκατομμύρια πρόσθετες μετοχές στην ίδια δημόσια προσφορά.

Η προσφορά αναμένεται να κλείσει τη Δευτέρα, με την Gallagher να διευκρινίζει ότι σκοπεύει να αξιοποιήσει τα έσοδα για να χρηματοδοτήσει ένα μέρος της ανακοινωθείσας αγοράς πράξεων αντασφάλισης, εξειδίκευσης και μεσιτείας λιανικής της Willis Towers Watson .

«Η προσφορά δεν εξαρτάται από το κλείσιμο της συναλλαγής WTW και δεν μπορεί να υπάρξει διαβεβαίωση ότι η συναλλαγή WTW θα ολοκληρωθεί», αναφέρει η εταιρία σε ανακοίνωσή της.

Η Gallagher συμφώνησε να αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία της Willis Towers Watson για 3,57 δισ. δολάρια. Η συμφωνία, αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ προσφέρθηκε ως μέρος μιας προτεινόμενης ρυθμιστικής λύσης για την εκκρεμούσα συγχώνευση μεταξύ της Aon και της WTW , η οποία εφόσον υλοποιηθεί θα δημιουργήσει τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό μεσίτη στον κόσμο.

Πηγή: insurancebusinessmag.com

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Το MDRT Day έρχεται Θεσσαλονίκη!

Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του καθιερωμένου MDRT DAY στη Θεσσαλονίκη. Φέτος έχει τίτλο “Secure Today… Thrive Tomorrow” και θα διεξαχθεί το

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»