Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Η ασφαλιστική αγορά αποχαιρετά τον Δημήτρη Κοντομηνά

Δημοσίευση: 10/03/2022

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) αποχαιρετά τον Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος αποτέλεσε αδιαμφισβήτητα μία εμβληματική προσωπικότητα της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς αλλά και της επιχειρηματικής ζωής της χώρας.

Η πορεία του Δημήτρη Κοντομηνά ήταν στενά συνυφασμένη με την ασφάλιση καθώς ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία ως ασφαλιστής. Το 1963 ίδρυσε και ανέλαβε τη διεύθυνση του υποκαταστήματος AMERICAN LIFE στην Ελλάδα. Ανέπτυξε πρωτοποριακή δράση στις ασφάλειες Ζωής, έναν κλάδο σχεδόν άγνωστο έως τότε στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξή τους. Το 1969 ίδρυσε μαζί με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά την ασφαλιστική εταιρία Interamerican.

Ο ίδιος δήλωνε ότι παρά το γεγονός ότι οι δραστηριότητες είχαν επεκταθεί σε πολλούς διαφορετικούς επιχειρηματικούς τομείς, στην ερώτηση «τι επαγγέλλεστε;» απαντούσε «Ασφαλιστής».

Διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΑΕΕ από το 1998 έως το 2003 και το 2006 με ομόφωνη απόφαση του τότε Δ.Σ. της ΕΑΕΕ ανακηρύχθηκε «Επίτιμος Πρόεδρος» σε ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής του στο θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Μεταξύ άλλων, επί των ημερών του ως Προέδρου της ΕΑΕΕ υλοποιήθηκε και τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία του Φιλικού Διακανονισμού, του συστήματος αποζημίωσης που επιτρέπει στον αναίτιο ασφαλισμένο τροχαίου ατυχήματος να αποζημιωθεί από τη δική του ασφαλιστική εταιρία.

Σύσσωμο το Δ.Σ. της ΕΑΕΕ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Δημήτρη Κοντομηνά αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά του στον θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»