Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Η Allianz πουλά το πλειοψηφικό μερίδιο των δραστηριοτήτων στη μητρική της Zetta Insurance έναντι 400 εκατ. ευρώ

Δημοσίευση: 07/06/2022

Ο γερμανικός ασφαλιστικός κολοσσό Allianz SE ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι σκοπεύει να πουλήσει το πλειοψηφικό μερίδιο του ρωσικού του βραχίονα, έναντι 400 εκατομμυρίων ευρώ στην Interholding LLC, μητρική εταιρεία του ρωσικού ασφαλιστικού ομίλου P/C Zetta Insurance.

Μόλις η συναλλαγή ολοκληρωθεί η Allianz θα κατέχει το 49,9% της ενοποιημένης εταιρείας, ενώ η συγκεκριμένη συμφωνία δεν πρόκειται να επηρεάσει την κεφαλαιοποίηση φερεγγυότητας και τη ταμειακή της θέση. Αυτή τη στιγμή οι ρυθμιστικές αρχές εξετάζουν την εν λόγω συναλλαγή, ενώ αναμένεται να προχωρήσουν στην έγκρισή της.

Στόχος της Allianz είναι να περιορίσει τις δραστηριότητές στη Ρωσία, εξαιτίας της αστάθειας που παρατηρείται στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, αλλά και της πολεμικής της σύγκρουσης με την Ουκρανία, ενώ με την πώληση αυτή επιθυμεί να διασφαλίσει τη συνέχειά της έναντι των εργαζομένων και των πελατών της.

Η Zetta Insurance που ανήκει στην Interholding διαθέτει περισσότερα από 120 σημεία πώλησης στη Ρωσία με 6.500 αντιπροσώπους σε 150 ρωσικές πόλεις. Η εταιρεία, η οποία έχει περισσότερους από 1 εκατομμύριο πελάτες, εκτός από πελάτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, έχει συνεργασίες με 350 αντιπροσώπους αυτοκινήτων και 30 εμπορικές τράπεζες στη χώρα.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»