Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

Howden Matrix: Hμέρα της Γυναίκας πέρα από εμπόδια και προκαταλήψεις

Δημοσίευση: 08/03/2022

Με το ποσοστό της γυναικείας απασχόλησης να αγγίζει το 65%, η Howden Matrix εκτός από τον μεγαλύτερο επιχειρηματικό μεσίτη ασφαλίσεων, αποτελεί και πρωτοπόρο στην εφαρμογή των αρχών της πολυμορφίας και ένταξης.

Σε σύνολο 152 εργαζόμενων στις εταιρίες του Ομίλου Howden Matrix Insurance & Reinsurance Brokers οι 98 είναι γυναίκες. Το εντυπωσιακό πλειοψηφικό 65% που αναλογεί στη γυναικεία απασχόληση στις εταιρίες του Ομίλου στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Νότιο Αφρική, αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα πολυμορφίας και ένταξης, όχι μόνον για τον κλάδο των μεσιτών ασφαλίσεων, που για πολλά χρόνια αποτελούσε ανδροκρατούμενη επαγγελματική δραστηριότητα, αλλά και για την ευρύτερη ελληνική επιχειρηματικότητα.

Εκτός όμως από τη σημαντική αυτή ποσόστωση σε επίπεδο απασχόλησης, στη Howden Matrix οι γυναίκες συμμετέχουν σε ποσοστό 40% στο top management & στην Εκτελεστική Επιτροπή, ενώ, επιπλέον, 15 διευθυντικές θέσεις – κλειδιά έχουν επικεφαλής γυναίκες.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και με κυρίαρχο μήνυμα διεθνώς το #BreakTheBias, η Κωνσταντίνα Καπετανάκη, Deputy CEO του Ομίλου Howden Matrix υπογραμμίζει: «Φέτος είχαμε τη χαρά να μεγαλώσουμε σημαντικά ως όμιλος και σχεδόν να διπλασιάσουμε το ανθρώπινο δυναμικό μας στην Ελλάδα, μέσω των τριών εξαγορών που πραγματοποιήσαμε.

Είμαι πολύ χαρούμενη που οι κινήσεις αυτές, όχι απλώς εμπλούτισαν το δυναμικό μας με ικανούς επαγγελματίες, αλλά αύξησαν περαιτέρω το ποσοστό της γυναικείας απασχόλησης στην Howden Matrix. Τα τελευταία χρόνια έχω καθημερινά την ευκαιρία να συνεργάζομαι με ολοένα και περισσότερες, ικανές, δυναμικές, εξειδικευμένες και αφοσιωμένες γυναίκες, που συμμετέχουν σε μεγάλο βαθμό στα εξαιρετικά αποτελέσματα της Howden Matrix. Πολλές από τις εργαζόμενες στον Όμιλό μας, βρίσκονται μαζί μας από τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα και υπάρχουν γυναίκες επαγγελματίες που είναι μαζί μας από το ξεκίνημα της εταιρίας στην Ελλάδα, δηλαδή εδώ και 20 χρόνια.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Οδηγώντας με σιγουριά – Ποια η χρησιμότητα της νέας κάλυψης υλικών ζημιών από όχημα εκτός Φιλικού Διακανονισμού!

Πολύ περισσότερα από μια απλή ασφάλιση αυτοκινήτου! Αυτό είναι που θέλει να προσφέρει στους ασφαλισμένους της Υδρόγειος Ασφαλιστική, μία από

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»