Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Πότε συμβαίνουν τα περισσότερα τρακαρίσματα στην Ελλάδα; | Μία έρευνα της Hellas Direct

Δημοσίευση: 03/05/2023
τρακαρίσματα

Σε έρευνά της η Hellas Direct ανέλυσε τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν την οδική κυκλοφορία και τα οδικά ατυχήματα – τρακαρίσματα στους δρόμους της Ελλάδας για το 2022

Τα στοιχεία που αναφέρονται παρακάτω, συλλέχθηκαν από την Hellas Direct και τα αποτελέσματα διαπιστώθηκαν αναλογικά, δηλαδή αντιστοιχήθηκαν με τον αριθμό των συμβάντων που ανέλαβαν σε σχέση με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Σύμφωνα με την έρευνα, έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι οι Δευτέρες έρχονται πρώτες σε ποσοστό τρακαρισμάτων (17,1%). Μάλιστα η θέση που κατέχουν οι Δευτέρες φαίνεται να παραμένει αμετάβλητη ανά τα χρόνια καθώς την πρωτιά κατείχαν και το 2021!

Με ελάχιστα μικρότερο ποσοστό ακολουθούν οι Τρίτες (16,8%), ενώ οι ερχόμενες μέρες της εβδομάδας τείνουν να εμφανίζουν χαμηλότερα ποσοστά.Πότε συμβαίνουν τα περισσότερα τρακαρίσματα στην Ελλάδα; | Μία έρευνα της Hellas Direct

Όσον αφορά τους μήνες που καταγράφονται τα περισσότερα οδικά ατυχήματα, τα στοιχεία λένε πως αυτά συμβαίνουν στους μεταβατικούς μήνες, δηλαδή σε εκείνους του μήνες που αλλάζει η εποχή. Συγκεκριμένα για το 2022 οι μήνες με τα περισσότερα τρακαρίσματα ήταν ο Νοέμβρης και ο Μάιος. Σε αυτή την περίπτωση, τα στοιχεία του 2022 έρχονται σε αντίθεση με τα αντίστοιχα του 2021 όπου ο μήνας με τα περισσότερα ατυχήματα ήταν ο Δεκέμβρης.

Πότε συμβαίνουν τα περισσότερα τρακαρίσματα στην Ελλάδα; | Μία έρευνα της Hellas Direct

Αξίζει να σημειωθεί, πως με τεράστια ποσοστιαία διαφορά της τάξεως του 24,8%, τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν στο διάστημα 12:00μμ – 15:00. Έπειτα, ακολουθούν τα διαστήματα τριών ωρών πριν (09:00-12:00) και τριών ωρών μετά (15:00-18:00).

Πότε συμβαίνουν τα περισσότερα τρακαρίσματα στην Ελλάδα; | Μία έρευνα της Hellas Direct

Φανταστείτε λοιπόν τι χάος επικρατεί στους δρόμους αυτές τις Δευτέρες του Νοεμβρίου και του Μάϊου κατά τη μία το μεσημέρι!

Αξίζει να σημειωθεί πως η σωστή οδική συμπεριφορά θα πρέπει να είναι κάτι που μεριμνούμε όλοι και όχι απλώς κάτι που θυμόμαστε μόνο σε περίπτωση που εμπλεκόμαστε σε ένα ατύχημα.

Πηγή: Hellas Direct blog

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Η τεχνητή νοημοσύνη μετασχηματίζει την χρηματοοικονομική πληροφόρηση παγκοσμίως – η υιοθέτηση αναμένεται να είναι σχεδόν καθολική τα επόμενα τρία χρόνια

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των επιχειρήσεων χρησιμοποιούν ήδη την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) για τις χρηματοοικονομικές αναφορές τους – πρόβλεψη για

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»