Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

H Colonial Pipeline πλήρωσε 5 εκατ. δολάρια σε hackers για την ανάκτηση του δικτύου της

Δημοσίευση: 14/05/2021
H Colonial Pipeline πλήρωσε 5 εκατ. δολάρια σε hackers για την ανάκτηση του δικτύου της

Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε ο όμιλος Colonial Pipeline, το μεγαλύτερο δίκτυο αγωγών μεταφοράς καυσίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποκύπτοντας στις διαθέσεις των hackers, προσφέροντας τους 5 εκατομμύρια δολάρια την ανάκτηση του δικτύου του.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο όμιλος κατέβαλε τα λύτρα μέσω μη ανιχνεύσιμου κρυπτονομίσματος λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε.

Οι hackers προώθησαν μετά την καταβολή των λύτρων ένα εργαλείο αποκρυπτογράφησης στην Colonial, ωστόσο η εταιρία επέλεξε να  χρησιμοποιήσει τα δικά τις backups για να επαναφέρει το σύστημα, καθώς το εργαλείο που στάλθηκε από τους hackers ήταν πολύ αργό.

Τις επόμενες 6 ημέρες τα συστήματα της εταιρίας, η οποία παράγει 100 εκατ. γαλόνια βενζίνης, diesel και καυσίμων για jet παρέμειναν κλειστά, προκαλώντας κενά στον ανεφοδιασμό των καυσίμων στην πλειοψηφία των πολιτειών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του FBI, η επίθεση προκλήθηκε από την ομάδα DarkSide, η οποία εκτιμάται ότι εδρεύει στη Ρωσία ή την Ανατολική Ευρώπη.

Ο Λευκός Οίκος υπενθύμισε με αφορμή το περιστατικό ότι η θέση της αμερικανικής κυβέρνησης είναι ότι δεν είναι προς το συμφέρον των εταιριών να υποκύπτουν σε απειλές και να πληρώνουν λύτρα για κυβερνοεπιθέσεις.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»