Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

#GivingTuesday: Η Hellas Direct στο πλευρό του σωματείου Δεσμός – Ενισχύει τις δράσεις του δωρίζοντας 10% από κάθε συμβόλαιο ασφάλειας

Δημοσίευση: 30/11/2021

Την έμπρακτη στήριξή της στο μη κερδοσκοπικό σωματείο Δεσμός εκφράζει η Hellas Direct, συμμετέχοντας στον θεσμό της #GivingTuesday. Στο πλαίσιο αυτό, προσφέρει στις 30 Νοεμβρίου το 10% όλων των πωλήσεών της στους σκοπούς του Δεσμού.

Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφοράς #GivingTuesday, που αποτελεί πλέον ένα μεγάλο κίνημα φιλανθρωπίας σε όλο τον κόσμο, γιορτάζεται την πρώτη Τρίτη μετά από την εμπορική ημέρα Black Friday, σηματοδοτώντας το πνεύμα προσφοράς για την Χριστουγεννιάτικη περίοδο και το νέο έτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δεσμού, ένας στους τρεις Έλληνες ζει στα πρόθυρα της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ οι πιο ευάλωτοι πληθυσμοί στερούνται βασικούς πόρους. Η Ελλάδα είναι κάτω από τον μέσο όρο σε πολλούς τομείς, όπως καταγράφει ο Δείκτης Ποιότητας Ζωής του ΟΟΣΑ (OECD Better Life Index). Μεταξύ άλλων, αυτοί του εισοδήματος και πλούτου, της στέγασης, των κοινωνικών σχέσεων, της προσωπικής ασφάλειας, της εκπαίδευσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων, καθώς και της εργασίας.

H Hellas Direct συμμετέχει στην #GivingTuesday προσφέροντας 10% όλων των συμβολαίων ασφάλειας της 30ης Νοεμβρίου στον Δεσμό. Γιατί για κάθε €1 που δωρίζει κάποιος στον Δεσμό, δημιουργείται και επιστρέφεται αξία €9,2 για την κοινωνία.

Χάρη στο έργο του Δεσμού, 215.752 ωφελούμενοι έχουν καλύψει βασικές τους ανάγκες ενώ 800 κοινωφελείς οργανισμοί σε όλη την Ελλάδα λαμβάνουν τακτική υποστήριξη. Σχεδόν το σύνολό τους, ποσοστό 96%, θεωρεί ότι ο Δεσμός είναι άκρως απαραίτητος για την κάλυψη των αναγκών του. Το οικονομικό αποτύπωμα της δραστηριότητας του Δεσμού για την κοινωνία είναι €13.000.000.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»