Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024

Γιατί οι singles χρειάζονται ασφάλιση Ζωής;

Δημοσίευση: 27/10/2022
Όλοι μας έχουμε στο μυαλό μας ότι μία ασφάλιση Ζωής είναι ανάγκη να υπάρχει όταν κάποιος έχει δημιουργήσει οικογένεια και κατ’ επέκταση οικονομικές υποχρεώσεις. Αν όμως κάποιος δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία, υπάρχει κάποιος λόγος να ασφαλίσει την ζωή του;

Γράφει η Κατερίνα Χαραλαμπίδου,

Όλοι μας έχουμε στο μυαλό μας ότι μία ασφάλιση Ζωής είναι ανάγκη να υπάρχει όταν κάποιος έχει δημιουργήσει οικογένεια και κατ’ επέκταση οικονομικές υποχρεώσεις. Αν όμως κάποιος δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία, υπάρχει κάποιος λόγος να ασφαλίσει την ζωή του;

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο αλλά πάμε να δούμε 7 λόγους για τους οποίους θα χρειαζόταν η ασφάλιση ζωής ακόμα και αν είμαστε single.

  1. Όταν υπάρχει κάποιο χρέος.

Το να μην επιβαρύνουμε άλλους με χρέη μας είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο αν είμαστε single χρειαζόμαστε ασφάλιση Ζωής. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν υπάρχει συνυπεύθυνος σε κάποιο δάνειό μας ή όταν μοιραζόμαστε μια υποθήκη με έναν φίλο, γονέα, συγγενή ή κάποιον άλλο.

  1. Όταν έχουμε ανθρώπους που εξαρτώνται από εμάς.

Το να είμαστε single δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάποιοι άνθρωποι δεν εξαρτώνται οικονομικά από εμάς. Ίσως έχουμε ηλικιωμένους γονείς ή ανήμπορα αδέρφια που βασίζονται οικονομικά σε εμάς. Εάν κάποιος υπολογίζει στο εισόδημά μας για να τα βγάλει πέρα, σχεδόν σίγουρα χρειαζόμαστε κάποιο πρόγραμμα ασφάλισης Θανάτου.

  1. Όταν έχουμε μια επιχείρηση.

Όταν έχουμε μία επιχείρηση και χρειάζεται να ζητήσουμε κάποιο επιχειρηματικό δάνειο, στις περισσότερες περιπτώσεις, το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα θα μας ζητήσει να έχουμε ασφάλεια Ζωής. Αυτό φυσικά γίνεται για να διασφαλιστεί ότι θα πάρει τα χρήματά του πίσω εάν πεθάνουμε πριν εξοφληθεί το δάνειο.

Η ασφάλεια Ζωής είναι επίσης απαραίτητη όταν έχουμε έναν επιχειρηματικό συνεργάτη, συνέταιρο. Ο θάνατός μας πιθανότατα θα αφήσει την επιχείρηση με μεγάλο πρόβλημα λόγο της απουσίας μας. Ευτυχώς, υπάρχει ειδική ασφάλιση Θανάτου που μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθεί η επιχείρηση σε λειτουργία σε περίπτωση πρόωρου θανάτου μας.

  1. Όταν θέλουμε να πληρώσουμε για τα έξοδα της κηδείας μας.

Μπορεί να μην το γνωρίζετε αλλά μία κηδεία μπορεί εύκολα να κοστίσει περισσότερα από 10.000€.

Χωρίς ασφάλιση Ζωής , η οικογένειά μας ή ίσως και οι φίλοι μας θα χρειαστεί να καλύψουν αυτά τα έξοδα.

  1. Όταν θέλουμε να αυξήσουμε τον πλούτο μας.

Η ασφάλιση Ζωής δεν είναι μόνο εκεί για να φροντίζει την οικονομική ισορροπία των αγαπημένων μας εάν εμείς δεν είμαστε πια εκεί.

Μια μικτή ασφάλεια Ζωής μπορεί επίσης να μας ωφελήσει όσο ζούμε.

Αυτού του είδους η ασφάλιση μας παρέχει μεν ένα επίδομα θανάτου αλλά ταυτόχρονα συγκεντρώνει χρήματα. Εφόσον επιβιώσουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα συσσωρευμένα μετρητά για να αυξήσουμε τον προσωπικό μας πλούτο ή για να αγοράσουμε κάτι, να συμπληρώσουμε το συνταξιοδοτικό μας εισόδημα, να καλύψουμε μια έκτακτη δαπάνη και πολλά άλλα.

  1. Όταν θέλουμε να εξασφαλίσουμε την κάλυψη όσο είμαστε νέοι και υγιείς.

Η υγεία μας την ώρα που ξεκινάει μία αίτηση ασφάλισης Θανάτου είναι κρίσιμος παράγοντας. Επηρεάζει πρώτον το αν είμαστε ασφαλίσιμοι και δεύτερον το κόστος. Όσο πιο νέοι είμαστε και όσο πιο καλή υγεία έχουμε τόσο πιο εύκολο και οικονομικό είναι να ασφαλιστούμε.

  1. Όταν έχουμε ακίνητη περιουσία ή θέλουμε να αφήσουμε μια κληρονομιά.

Θα γνωρίζετε ότι αν φύγουμε από την ζωή και είμαστε ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, αυτή μεταβιβάζεται στους νόμιμους κληρονόμους μας ή αν υπάρχει διαθήκη σε αυτούς που έχουμε ορίσει. Το κόστος της μεταβίβασης είναι σημαντικό και σε περίπτωση που θα επιθυμούσαμε να μην χρειαστεί να εκταμιευτούν χρήματα από τους κληρονόμους μας, η καλύτερη ιδέα θα ήταν να έχουμε προνοήσει με μία ασφάλιση Ζωής.

Το ίδιο ισχύει αν επιθυμούμε να αφήσουμε χρήματα σε ένα αγαπημένο μη κερδοσκοπικό οργανισμό, σχολείο, θρησκευτική οργάνωση, φιλανθρωπικό ίδρυμα ή ακόμα και κάποιο άτομο φεύγοντας από την ζωή.

Πηγή: wedo.insure

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Ο ΣΕΜΑ ζητά από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος να χρησιμοποιείται ο όρος «BROKER» αποκλειστικά για τους Μεσίτες Ασφαλίσεων και όχι για άλλες κατηγορίες διαμεσολάβησης

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4583/2018 (άρθρα 4.1.6 και 5.4.5) και την πρόσφατη

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»