Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εκπαίδευση αρθροπλαστικής σε χειρουργικό περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας

Δημοσίευση: 05/07/2021

Ορθοπαιδικοί Χειρουργοί, συνεργάτες της Βιοκλινικής Αθηνών του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ανέλαβαν την εκπαίδευση νέων γιατρών σε σεμινάριο εικονικής πραγματικότητας που διοργανώθηκε UNICERT STUDIES ΚΔΒΜ 2. Ομίλου εκπαίδευσης και πιστοποίησης D Group. Το συγκεκριμένο μοντέλο εκπαίδευσης εφαρμόζεται για πρώτη φορά με τέτοιο τρόπο στην χώρα μας.

Το σεμινάριο είχε θέμα Virtual Reality in Shoulder Surgery. Από την Ανατομία και την Παθολογία της Άρθρωσης του Ώμου μέχρι την Ανάστροφη Αρθροπλαστική. Εκπαίδευση σε χειρουργικό περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας’’, με επικεφαλής εκπαιδευτή τον δρα Αχιλλέα Μπουτσιάδη, Χειρουργό Ώμου και Γόνατος, Επιμελητή 401 ΓΣΝΑ Αθηνών Συνεργάτης Βιοκλινικής Αθηνών, Υπεύθυνο έρευνας Centre Ostéo-Articulaire des Cèdres, Grenoble, France και μέλος Institute Grenoblois d’ ‘Epaule.

Συμμετείχαν επίσης ως εκπαιδευτές οι καταξιωμένοι ορθοπεδικοί χειρουργοί: Κώστας Παπουτσής, Γιάννης Λαχανάς, και Ηλίας Ασλανίδης, όλοι στρατιωτικοί ιατροί και συνεργάτες της Βιοκλινικής Αθηνών.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε 25-27 Ιουνίου, με στόχο οι εκπαιδευόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν την τρισδιάστατη ανατομία της ωμοπλάτης και να προσπελάσουν την ωμογλήνη μέσω ειδικού λογισμικού.

Επιπλέον, δόθηκε η δυνατότητα κατανόησης της παθολογίας της αρθρίτιδας του ώμου, ενώ πραγματοποιήθηκε και εικονική ανάστροφη αρθροπλαστική ώμου σε Sawbones.

Η Χειρουργική σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας αποτελεί καινοτόμο, υπερσύγχρονο και ασφαλές εργαλείο για την εκπαίδευση των ειδικευόμενων και νέων ειδικών ιατρών. Ειδικότερα στην περίοδο της πανδημίας COVID -19 όπου η εκπαίδευση των νέων γιατρών περιορίστηκε σημαντικά, η εικονική πραγματικότητα θεωρείται ως ιδανικό μέσο και ελπίδα “επανεκκίνησης” για το χώρο.

Μάλιστα, με το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα μπορούν να πραγματοποιηθούν χειρουργεία όλων των βαθμών δυσκολίας. Αυτό σημαίνει πως ακόμη και έμπειροι χειρουργοί θα μπορούσαν να προετοιμαστούν και να «προπονηθούν» σε περιπτώσεις δύσκολων και σπανιότερων περιπτώσεων.

«Μέλημά μας είναι η τόσο η παροχή ύψιστων υπηρεσιών στους ασθενείς όσο και η συνεχής επαφή με την εκπαίδευση και τη νεότερη γενιά. Συνεχώς επενδύουμε στο μέλλον», ανέφερε μετά το σεμινάριο ο δρ Μπουτσιάδης.

Στο τριήμερο συμμετείχαν με αναρτημένες ομιλίες σε πλατφόρμα e-learning ορθοπεδικοί χειρουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Διοίκηση της Βιοκλινικής υποστηρίζει και στέκεται αρωγός σε τέτοιου είδους εγχειρήματα.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»