Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Έκθεση GFIA: Επεκτείνονται τα κενά προστασίας κάθε χρόνο παγκοσμίως | 4 οι τομείς όπου η ανάγκη για δράση είναι επιτακτική

Δημοσίευση: 01/06/2023
GFIA, κενά προστασίας, insurance gaps

Καθώς διανύουμε περιόδους αλλαγών και αβεβαιότητας, οι οποίες συνεπάγονται υψηλότερα επίπεδα κινδύνου άτομα και οργανισμοί παγκοσμίως βιώνουν ολοένα και περισσότερο καταστάσεις στις οποίες η υγεία, ο πλούτος και το εισόδημά τους δεν προστατεύονται επαρκώς.

Οι άμεσες συνέπειες των κενών στην προστασία αντιπροσωπεύουν μια μεγάλη πρόκληση για την ευημερία και την οικονομική ευημερία τόσο των ατόμων όσο και των κοινωνιών.

Στην έκθεση της GFIA αναλύονται και ποσοτικοποιούνται τα μεγαλύτερα κενά προστασίας παγκοσμίως.

Η GFIA συνέταξε αυτήν την έκθεση για να προωθήσει την καλύτερη κατανόηση των μεγαλύτερων κενών προστασίας που αντιμετωπίζουν άτομα, επιχειρήσεις και κοινωνίες παγκοσμίως. Η έκθεση εξετάζει τι δημιουργεί αυτά τα κενά προστασίας και παρέχει μια επισκόπηση του ευρέος φάσματος πιθανών μοχλών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση καθενός από τα κενά. 

Ιδιαιτέρως σημαντικά κενά εμφανίζονται σε 4 τομείς ασφάλισης. Συγκεκριμένα στο συνταξιοδοτικό (1 τρισ. δολάρια), στην ασφάλιση ενάντια κινδύνων στον κυβερνοχώρο (0.9 τρισ. δολάρια), στην έλλειψη της κάλυψης υγειονομικής περίθαλψης (0.8 τρισ. δολάρια) και στην ανεπάρκεια ασφάλισης περιουσίας έναντι φυσικών καταστροφών(0.1 τρισ. δολάρια).

Οι ασφαλιστές διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία των ανθρώπων από τους πολλούς κινδύνους στη ζωή τους, παρέχοντας λύσεις μεταφοράς κινδύνων και διασφαλίζοντας τη χρηματοοικονομική σταθερότητα εάν οι κίνδυνοι επαληθευτούν. Ωστόσο, οι ασφαλιστές από μόνες τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν όλα τα κενά προστασίας. Οι δημόσιοι φορείς έχουν να διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο.

Γι΄αυτόν τον λόγο, η έκθεση περιέχει τις συστάσεις της GFIΑ προς τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για τις ενέργειες που μπορούν να έχουν τον μεγαλύτερο πιθανό αντίκτυπο στα παγκόσμια κενά προστασίας.

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη της Susan Neely, Πρόεδρος GFIΑ και του Tim Grafton, Αντιπρόεδρος GFIΑ, σχετικά με τα κύρια ευρήματα της έκθεσης των παγκόσμιων κενών προστασίας:

Μπορείτε να κατεβάσετε την έκθεση της GFIΑ από εδώ: gfiainsurance.org

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική: Νέα Προγράμματα Επαγγελματικής και Γενικής Αστικής Ευθύνης – Αναβάθμιση Προγραμμάτων Περιουσίας και Επιχειρήσεων

H MINETTA Ασφαλιστική ανακοινώνει τη διάθεση νέων ασφαλιστικών προγραμμάτων στον Κλάδο Αστικής Ευθύνης, καθώς και μια σειρά αλλαγών για την

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»