Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Γέλεν: Τα ακραία καιρικά φαινόμενα εκθέτουν τα κενά στις ασφαλιστικές καλύψεις

Δημοσίευση: 02/08/2023
κενά στις ασφαλιστικές καλύψεις, ακραία καιρικά φαινόμενα, Γέλεν

Τα μεγάλα κενά στις ασφαλιστικές καλύψεις ξεγυμνώνουν τα αυξανόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα, σχολίασε σε δηλώσεις της η Τζάνετ Γέλεν.

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSOC) επεσήμανε πως η διόγκωση των ακραίων καιρικών φαινόμενων, όχι μόνο οδηγούν τις ασφαλιστικές να αυξάνουν τις επιβαρύνσεις για τους Αμερικανούς, αλλά ταυτόχρονα κάποιες εταιρείες έχουν αρχίσει να αρνούνται να προσφέρουν ασφαλιστική κάλυψη σε κάποιες περιοχές, τις οποίες κρίνουν ότι είναι υψηλού ρίσκου.

Φέτος ειδικά μεγάλο μέρος των ΗΠΑ βιώνει έναν επίμονο καύσωνα, με περίπου 170 εκατ. Αμερικανών να ζουν και να εργάζονται σε περιοχές που έλαβαν ειδικές οδηγίες για τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Το κύμα του καύσωνα έχει φέρει και μεγάλες πυρκαγιές, που μαίνονται κυρίως στις δυτικές πολιτείες έως και τμήματα του Καναδά. Στον αντίποδα έτερες περιοχές, όπως το Βερμόντ, κατέγραψαν μεγάλες πλημμύρες που προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές.

«Τα αμερικανικά νοικοκυριά ήδη βλέπουν τις επιπτώσεις ακόμη και αν τα δικά τους σπίτια δεν έχουν υποστεί ζημιές» τόνισε η κυρία Γέλεν, μιλώντας σε εκδήλωση του FSOC, προσθέτοντας ως σαν αποτέλεσμα αυτού αντιμετωπίζουν προβλήματα ασφαλιστικής κάλυψης.

Όπως επεσήμανε, το 2020, μόλις το 60% των ύψους 165 δισ. δολαρίων οικονομικών ζημιών που προέκυψαν συνολικά σαν αποτέλεσμα κλιματικών καταστροφών καλυπτόταν από ασφαλιστική κάλυψη.

Οπότε κάλεσε το FSOC να μελετήσει τα στοιχεία αυτά και πως επηρεάζουν το ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα. «Πέρα από την πρόκληση για τα νοικοκυριά, θα πρέπει να καταλάβουμε καλύτερα τις επιπτώσεις των αλλαγών στην ασφάλιση ακινήτων για την αγορά του real estate και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που βασίζονται στους ασφαλιστές για να βοηθήσουν στη διαχείριση του ρίσκου» επεσήμανε.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»