Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έκλεισε deal για την πώληση της Υδρόγειος Ασφαλιστικής;

Δημοσίευση: 29/06/2023
Υδρόγειος Ασφαλιστική, Reale Mutua, εξαγορά

Ένα θέμα για το οποίο εδώ και καιρό ακούγονται πολλά. Σίγουρα η εξαγορά της “Υδρόγειος Ασφαλιστικής” έχει ολίγον τι αναστατώσει, με πολλές φήμες και “λογάκια” να ακούγονται δεξιά αριστερά. Ωστόσο, για να είμαστε ξεκάθαροι, επίσημη ανακοίνωση ακόμα δεν έχει δημοσιευθεί.

Εδώ στο insuranceforum.gr είχαμε ασχοληθεί ξανά με αυτό το θέμα ενώ μάλιστα, σύμφωνα με βάσιμες αποκλειστικές πληροφορίες, η εξαγορά έγινε ήδη και οι υπογραφές έχουν “πέσει” στο διάστημα των τελευταίων 3ων μηνών από την ιταλική ασφαλιστική εταιρεία, Reale Mutua.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω εταιρεία ενασχολείται με τον κλάδο ζωής αλλά και την γενικές ασφαλίσεις, η οποία χάρη στην εξαγορά της Υδρογείου, εισέρχεται δυναμικά στην ελληνική ασφαλιστική αγορά!

Σύμφωνα με το newMoney, οι απαιτήσεις του πωλητή ήταν αρκετές έτσι ώστε να διασφαλιστεί το μέλλον των κορυφαίων στελεχών. Ακόμα, μέσα στις επόμενες μέρες ο γείτονας ασφαλιστής και η Υδρόγειος θα υποβάλλουν «Αίτημα Απόκτησης Ειδικής Συμμετοχής» στη Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το deal θα γίνει σε δύο φάσεις. Αρχικά θα μεταβιβαστεί το 75% των μετοχών ενώ κατά τη δεύτερη φάση, η οποία προβλέπεται να συμβεί μέσα σε ένα διάστημα 3ων ετών, αναμένεται να μεταβιβαστεί και το υπόλοιπο 25%. 

Σημειώνεται πως η Υδρόγειoς Ασφαλιστική διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της 1 εκατομμύριο συμβόλαια στην Ελλάδα.

Οι επίσημες ανακοινώσεις ακόμα αναμένονται, ωστόσο η απόφαση έχει ήδη παρθεί και οι διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει…

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Παρουσίαση του Κώδικα Δεοντολογίας ‘RTBF’ της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς για τους επιζώντες από καρκίνο στις ασφαλίσεις ζωής που συνδέονται με δάνεια

Στις 15 Απριλίου 2024  το Υπουργείο Οικονομικών, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) παρουσίασαν

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»