Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Επιταχύνονται οι εμβολιασμοί! Ξεκινούν οι εμβολιασμοί και με το εμβόλιο της Johnson

Επιταχύνονται από σήμερα οι εμβολιασμοί στη χώρα μας, με την έναρξη των χορηγήσεων του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson και την παράταση το ωραρίου λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων έως και τις 10 το βράδυ.

«Σήμερα έχουν προγραμματιστεί πάνω από 100.000 εμβολιασμοί», δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης. Τόνισε, μάλιστα, ότι υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση τη Μεγάλη Εβδομάδα, όπου περίπου 500.000 συμπολίτες μας εκμεταλλεύτηκαν το άνοιγμα της πλατφόρμας και προγραμμάτισαν τα ραντεβού τους. Επιπλέον επισήμανε ότι ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, υποστηρίζοντας ότι μέσα στον Ιούνιο θα δοθεί η δυνατότητα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες να εμβολιαστούν.

Όπως αναφέρει σχετικά: «Πρέπει να δούμε τι ραντεβού θα κλειστούν τις επόμενες ημέρες για να πάρουμε αποφάσεις για την επόμενη ηλικιακή κατηγορία και αυτό θα γίνει προς το τέλος του μήνα».

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Γ.Γ. υπουργείου Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, η χώρα μας θα λάβει 300.000 δόσεις του Johnson & Johnson τον Μάιο και άλλες 960.000 δόσεις τον Ιούνιο, ενώ με το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα εμβολιάζονται και οι κατάκοιτοι συμπολίτες μας στα σπίτια τους από τις 15 Μαΐου, όπως επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών αλλά και η δυναμικότητα του συστήματος με την ανάπτυξη  1.500 εμβολιαστικών κέντρων, προκειμένου να πραγματοποιηθούν μέχρι και 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί εντός Μαΐου, ενώ το σχέδιο “Ελευθερία” προβλέπει 4 εκατομμύρια εμβολιασμούς εντός Ιουνίου.

Την περίοδο αυτή εμβολιάζονται πολίτες 30-39 ετών (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 40-44 ετών (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 45-49 ετών με όλα τα εμβόλια, πολίτες άνω των 50 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

 

 

Διαβάστε Ακόμα

Ανάλυσέ το

Μη χάσετε το “Ανάλυσέ το” σήμερα στις 18:00 στο insuranceforum web tv! Μοτοσικλέτα επιχειρεί προσπέραση Ε.Ι.Χ από Τα δεξιά. Αν σας συνέβαινε να δώσετε συμβουλή επί αμοιβής για την παραπάνω περίπτωση, ποια συμβουλή θα δίνατε;

Η αγαπημένη συνήθεια των επαγγελματιών τις Δευτέρες, η εκπομπή Ανάλυσέ το, με παρουσιαστή τον κ. Χρύσανθο Νικολάκο, Μεσίτη Ασφαλίσεων-Πραγματογνώμονα Μηχανικό της Prooptiki Insurance Brokers, επιστρέφει δυναμικά