Σάββατο, Μάι 8 2021

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Αναστέλλεται η χορήγησή του στις ΗΠΑ! Καταγράφηκαν περιστατικά θρομβώσεων

Το FDA και το αμερικανικό CDC ζητούν να σταματήσει η χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του Covid-19, καθώς καταγράφηκαν 6 περιστατικά θρομβώσεων εντός των πρώτων δύο εβδομάδων μετά τον εμβολιασμό.

Τα 6 περιστατικά αφορούν γυναίκες ηλικίας 18 έως 48 ετών. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, μία εξ αυτών πέθανε και μια ακόμη χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε κρίσιμη κατάσταση. Περίπου 7 εκατομμύρια πολίτες στις ΗΠΑ έχουν λάβει το εμβόλιο Johnson & Johnson μέχρι στιγμής, ενώ 9 εκατομμύρια δόσεις έχουν παραδοθεί στις πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Αυτή η κίνηση των υγειονομικών αρχών χαρακτηρίζεται ως σύσταση για τους επαγγελματίες υγείας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένεται να σταματήσει τη χορήγηση του εμβολίου. ενώ σχετική σύσταση αναμένεται από τους κρατικούς αξιωματούχους υγείας.

«Προτείνουμε μια παύση στη χρήση αυτού του εμβολίου με μεγάλη προσοχή», δήλωσε ο Δρ. Peter Marks, διευθυντής του Κέντρου Βιολογικής Αξιολόγησης και Έρευνας του FDA και η Δρ Anne Schuchat, αναπληρώτρια διευθύντρια του CDC, σε κοινή δήλωση. «Αυτή τη στιγμή, αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες φαίνεται να είναι εξαιρετικά σπάνιες», σημείωσαν σύμφωνα με τους NYT.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο με το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο διευθύνεται από την Emergent BioSolution.

Όσον αφορά την Ελλάδα, αύριο καταφτάνουν στη χώρα μας οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, ενώ πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα η χορήγηση του. Η κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει ακόμη το γεγονός, συνεπώς αναμένονται τις επόμενες ώρες οι σχετικές ανακοινώσεις.

Διαβάστε Ακόμα