Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Η ΕΑΕΕ μέλος του Insurance Development Forum (IDF)

Δημοσίευση: 05/02/2024
ΕΑΕΕ, IDF

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) έγινε μέλος του Insurance Development Forum (IDF).

Το ΙDF ιδρύθηκε με σκοπό να βελτιστοποιήσει και να επεκτείνει τη χρήση της ασφάλισης και των τεχνικών διαχείρισης κινδύνου για την οικοδόμηση μεγαλύτερης ανθεκτικότητας και προστασίας για πολίτες, επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς που είναι ευάλωτοι σε καταστροφές και τους συναφείς οικονομικούς κραδασμούς, με έμφαση στις οικονομικά αδύναμες κοινωνίες. Αποτελεί σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, διοικείται από τον ασφαλιστικό κλάδο και υποστηρίζεται από διεθνείς οργανισμούς.

Η Ελίνα Παπασπυροπούλου, Γενική Διευθύντρια της EΑΕΕ η οποία θα συμμετέχει ως εκπρόσωπος της EΑΕΕ στην Operational Committee του ΙDF, σχολίασε σχετικά:

«Στην EΑΕΕ επεκτείνουμε το δίκτυο των συνεργασιών μας και τη σύνδεσή μας με παγκόσμιους φορείς που έχουν ως στόχο τη διάδοση της ασφάλισης ως βασικού εργαλείου διαχείρισης των κινδύνων για την προστασία των ανθρώπων. Έχοντας ως κοινό στόχο τη θωράκιση των κοινωνιών και οικονομιών από καταστροφικά και άλλα γεγονότα μέσω της ασφάλισης, θα συμβάλλουμε ενεργά στο έργο του ΙDF με την τεχνογνωσία και τις προτάσεις μας.».

Περισσότερες πληροφορίες για το ΙDF, εδώ.

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, ασφαλιστική διαμεσολάβηση, απαιτήσεις

Το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή – Οι Βασικές Απαιτήσεις και το Ισχύον Νομοθετικό Πλαίσιο

Γράφει η Εύη Μηντζιώρη, Δικηγόρος, Υπεύθυνη Κανονιστικής Συμμόρφωσης, INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. Στο άρθρο που ακολουθεί, περιγράφονται συνοπτικά οι βασικές κανονιστικές απαιτήσεις για

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»