Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Η κινέζικη ασφαλιστική εταιρεία Ping An αναδείχθηκε η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στο κόσμο

Δημοσίευση: 18/08/2021
Η κυριαρχία των ασιατικών επιχειρήσεων στο τομέα της ασφάλισης επιβεβαιώνεται βάσει των τελευταίων ερευνών του tradingplatforms.com, οι οποίες αναδεικνύουν την κινέζικη ασφαλιστική εταιρεία Ping An ως τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στον κόσμο.

Η Κίνα αποτελούσε ανέκαθεν μία ισχυρή δύναμη στην ασφαλιστική αγορά, λειτουργώντας ως αντίβαρο για τους μεγάλους ασφαλιστικούς ομίλους της Δύσης.

Η κυριαρχία των ασιατικών επιχειρήσεων στο τομέα της ασφάλισης επιβεβαιώνεται βάσει των τελευταίων ερευνών του tradingplatforms.com, οι οποίες αναδεικνύουν την κινέζικη ασφαλιστική εταιρεία Ping An ως τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στον κόσμο.

Η Ping An είναι μια ασφαλιστική εταιρεία που εδρεύει στο Shenzhen και ιδρύθηκε το 1988. Από τότε, δεν αποτελεί μόνο μία από τις ισχυρότερες εταιρείες ασφάλισης της Κίνας, αλλά έχει εξελιχθεί και στη μεγαλύτερη εταιρεία στο κλάδο της ασφάλισης παγκοσμίως.

Tο σύνολο του ενεργητικού της εταιρείας ανέρχεται σε $1,25 δις, καταγράφοντας κεφάλαια ύψους $ 190 δις, ενώ τα έσοδά της από ασφαλίσεις ζωής και υγείας για το 2020 εκτιμώνται σε $184 δις. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια η εταιρεία δραστηριοποιείται και στο τομέα της τεχνολογίας, πραγματοποιώντας σημαντικές και επιτυχημένες επενδύσεις.

Με την αξία της επωνυμίας της να ανέρχεται τον Ιανουάριο του 2021 στα $54,58 δις, καταγράφοντας αύξηση 20% το 2020, η Ping An καταλαμβάνει την 17η θέση μεταξύ των μεγαλύτερων brands στον κόσμο. Από τον Φεβρουάριο του 2021, χάρη στο συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της Ping An στο Χρηματιστήριο Αξιών Shenzhen της Κίνας, ήταν η τέταρτη πιο πολύτιμη μετοχή αξίας 19,4 δις Γιουάν ή σχεδόν $3 δισ.

Η ταχεία ανάπτυξη του Ping An οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις έξυπνες επιχειρηματικές της δραστηριότητες, οι οποίες επεκτάθηκαν και στο τομέα της τεχνολογίας. Ο ασφαλιστικός γίγαντας είναι γνωστό ότι αποτελεί ένα εκκολαπτήριο για νέες εταιρείες fintech και έχει επίσης επενδύσει με συνέπεια στις μακροπρόθεσμες ψηφιακές δυνατότητές τους.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί της McKinsey & Company: «Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Ping An έχει συγκεντρώσει περίπου 500 εκατομμύρια διαδικτυακούς χρήστες, δημιούργησε 11 νέες ψηφιακές πλατφόρμες σε όλους τους κλάδους και αύξησε τον αριθμό των ασφαλιστικών πρακτόρων σε 1,4 εκατομμύρια, όλους εξοπλισμένους με ψηφιακά εργαλεία και εφαρμογές της εταιρείας. Η δέσμευση της Ping An να επενδύσει σε αναδυόμενες τεχνολογίες αποτέλεσε ιδιαιτέρως σημαντική κινητήρια δύναμη για αυτή την εξάπλωση: τώρα κατευθύνει το 1% των ετήσιων εσόδων της –περίπου $1 δις– προς επενδύσεις τεχνολογίας».

Η δέσμευση της Ping An στην καινοτομία τη καθιστά μία από τις κορυφαίες εταιρείες όσον αφορά τις τεχνολογικές επενδύσεις. Από τον Νοέμβριο του 2020, η Ping An κατέχει τα  περισσότερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας με μηχανική μάθηση και τεχνητή νοημοσύνη που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 3000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Ο ασφαλιστικός γίγαντας υπέβαλε επίσης πάνω από 1120 αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας Blockchain σε παγκόσμιο επίπεδο, την τρίτη μεγαλύτερη από οποιαδήποτε εταιρεία παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, η Ping An βρίσκεται πίσω από άλλους γίγαντες της κινεζικής βιομηχανίας, την Alibaba και την Tencent σε αιτήσεις ευρεσιτεχνίας για εφεύρεση blockchain.

Πηγή: https://tradingplatforms.com/blog/2021/03/09/ping-an-is-the-largest-insurance-company-in-the-world-almost-1-25t-in-total-assets-190b-market-cap/

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»