Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Διαδηλωτές συγκεντρώνονται έξω από το Lloyd’s του Λονδίνου διαμαρτυρόμενοι για την ασφάλιση ανθρακωρυχείων

Δημοσίευση: 17/05/2021
Διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν σήμερα έξω από το Lloyd's του Λονδίνου και σε 12 άλλες τοποθεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο για περιβαλλοντικά ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλιση.

Διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν σήμερα έξω από το Lloyd’s του Λονδίνου και σε 12 άλλες τοποθεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο για περιβαλλοντικά ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλιση.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να προωθήσουν το αίτημα τους στο Lloyd’s για άμεση διακοπή της ασφάλισης ανθρακωρυχείων.

Σύμφωνα με την ομάδα πίεσης “Coal Action Network“, το Lloyd’s και οι θυγατρικές του ασφαλίζουν περίπου το 40% της παγκόσμιας αγοράς ενέργειας, με ένα μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων να αφορά ορυκτά καύσιμα.

Ένα από τα βασικά έργα που έχουν κινητοποιήσει τις δράσεις των διαδηλωτών είναι το ανθρακωρυχείο West Cumbria. Σύμφωνα με το Coal Action Network, η Lloyd’s αρνήθηκε να αποκλείσει την ασφάλιση του έργου, το οποίο, εάν προχωρήσει, θα είναι το πρώτο βαθύ ανθρακωρυχείο που έχει δημιουργηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για περισσότερα από 30 χρόνια.

Η ομάδα πίεσης τονίζει ότι το ορυχείο θα οδηγήσει τη χαλυβουργία στην αποκλειστική καύση άνθρακα, αδιαφορώντας για τους κλιματικούς στόχους του Ηνωμένου Βασιλείου».

Ο Άντριου Τέιλορ, μέλος του Coal Action Network δήλωσε: «Σήμερα είδαμε καθημερινά άτομα σε κάθε γωνιά του Ηνωμένου Βασιλείου να καλωσορίζουν τον Lloyd’s και τους ασφαλιστές του πίσω στο γραφείο με αιτήματα να σταματήσουν να βγάζουν κέρδη από έναν ζωντανό πλανήτη. Πρέπει να αποκλείσουν την ασφάλιση θανατηφόρων έργων άνθρακα σήμερα, όχι τον επόμενο χρόνο ή το 2030.»

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι τον περασμένο μήνα το Lloyd’s ακύρωσε μια συνάντηση για να συζητήσει την ασφάλιση των ορυκτών καυσίμων, υποστηρίζοντας ότι οι εν λόγω κινητοποιήσεις επηρεάζουν τις αποφάσεις της εταιρίας.

Εκπρόσωπος της Lloyd’s δήλωσε σχετικά ότι: «Η Lloyd’s έχει δεσμευτεί να επιταχύνει τη μετάβασή της προς μια πιο βιώσιμη αγορά ασφάλισης και αντασφάλισης και έχει ορίσει συγκεκριμένες δράσεις και δεσμεύσεις για να ευθυγραμμιστεί με τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού.»

«Συμμετέχουμε ενεργά με εποικοδομητική δέσμευση στο θέμα της αλλαγής του κλίματος και συνεχίζουμε να διερευνούμε τους τρόπους με τους οποίους ο Lloyd’s μπορεί να υποστηρίξει μια υπεύθυνη μετάβαση».

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας πρόσθεσε ότι, το Lloyd’s υποστηρίζει τους πελάτες του στη προσπάθειά τους να περιορίσουν τα ορυκτά καύσιμα και ότι τα πρότυπα της Lloyd’s είναι «στοχευμένα και σταδιακά».

«Ζητήσαμε από τους διαχειριστές να μην παρέχουν πλέον νέα ασφαλιστική κάλυψη για θερμοηλεκτρικούς σταθμούς, ανθρακωρυχεία ή πηγές πετρελαίου και δραστηριότητες για εύρεση νέων πηγών ενέργειας στην Αρκτική από την 1η Ιανουαρίου 2022», συνέχισαν.

«Η ημερομηνία-στόχος για τη σταδιακή ανανέωση της υπάρχουσας ασφαλιστικής κάλυψης για αυτούς τους τύπους επιχειρήσεων είναι η 1η Ιανουαρίου 2030.»

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»