Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021

Διαδηλωτές πέταξαν άνθρακα με φορτηγό έξω από τα γραφεία του Lloyd’s στο Λονδίνο (Video)

Δώδεκα ακτιβιστές από την Insurance Rebellion επιστράτευσαν ένα φορτηγό για να πετάξουν μία μεγάλη σωρό ψεύτικου άνθρακα στα κεντρικά γραφεία του Lloyd. Η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα ντυμένα ως οικοδόμοι που χρησιμοποίησαν δύο μέτρα από μαύρα μπάζα για να μπλοκάρουν την κύρια είσοδο των γραφείων στην οδό 1 Lime Street του Λονδίνου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη διαμαρτυρία για την προστασία του περιβάλλοντος που στοχεύει το Lloyd’s, καθώς σε ένα δελτίο τύπου, ο Harriet (28) από την Insurance Rebellion, δήλωσε ότι κάθε μέρα ο κορυφαίος ασφαλιστικός όμιλος στον κόσμο συνεχίζει να ασφαλίζει έργα ορυκτών καυσίμων.

«Συμμετέχουν στην καταστροφή του πλανήτη μας, προκαλώντας πλημμύρες που ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπους, καίνε στο έδαφος με πυρκαγιές και συμβάλλουν στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας», τόνιζει σε δηλώσεις του. «Οι εταιρείες ορυκτών καυσίμων δεν μπορούν να λειτουργούν χωρίς ασφάλιση, οπότε ας σταματήσουμε να τις ασφαλίζουμε.»

Τo Lloyd έχει αναλάβει την ασφάλιση μεγάλων έργων, συμπεριλαμβανομένων και ανθρακωρυχείων, όπως το αμφιλεγόμενο ορυχείο Adani Carmichael στην Αυστραλία. Οι διαδηλωτές τοποθέτησαν μια πινακίδα #Stop Adani δίπλα στο «άνθρακα». Το ορυχείο Carmichael δημιούργησε την απαιτούμενη υποδομή για να ξεκλειδώσει τη λεκάνη της Γαλιλαίας, ένα από τα μεγαλύτερα ανεκμετάλλευτα αποθέματα άνθρακα στη Γη, το οποίο πρόκειται να ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία τουλάχιστον οκτώ ακόμη ανθρακωρυχείων.

Ενώ οι 10 μεγαλύτεροι ασφαλιστές του Lloyd’s στο Λονδίνο έχουν αποκλείσει την ασφάλιση του αμφιλεγόμενου ανθρακωρυχείου Adani Carmichael, το Lloyd’s απέφυγε να εφαρμόσει πολιτική που θα απέκλειε άλλους ασφαλιστές στην αγορά να ασφαλίσουν το ορυχείο. Η αγορά δέχεται αυξανόμενη πίεση για να σταματήσει την ανάληψη έργων ορυκτών καυσίμων από διάφορες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων επιστημόνων και διαδηλωτών του κλίματος, καθώς η Lloyd’s υπολογίζεται ότι ασφαλίζει περίπου το 40% της παγκόσμιας αγοράς ενέργειας, μεγάλο μέρος της οποίας είναι ορυκτά καύσιμα.

Ο Hayley Sestokas, Αυστραλός και στέλεχος της οργάνωσης Frontline Action on Coal, δήλωσε: «Οι κάτοικοι του Wangan και του Jagalingou έχουν πει «όχι» στον Adani τέσσερις φορές. Η Αυστραλία είναι ήδη ο μεγαλύτερος εξαγωγέας άνθρακα στον κόσμο. Εάν ανοίξει η λεκάνη της Γαλιλαίας, αυτό θα διπλασιάσει την παραγωγή μας σε μια εποχή που ο κόσμος πρέπει απεγνωσμένα να απομακρυνθεί από τον άνθρακα για να περιορίσει την κλιματική αλλαγή. ”

Όπως αναφέρει, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι από όλη την Αυστραλία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να αντισταθούν στην κατασκευή του ορυχείου και ότι ο Lloyd πρέπει επειγόντως να σταματήσει να ασφαλίζει αυτό το έργο.

Τα αιτήματα της Insurance Rebellion προς τους Lloyd’s του Λονδίνου είναι οι εξής:

  1. «Πείτε την αλήθεια για το ποιους ασφαλίζετε και τον αντίκτυπο της ασφάλισης και της αντασφάλισης των ορυκτών καυσίμων και της βιομάζας, που επιτρέπει την καταστροφή του κλίματος, βάζει κέρδος στους ανθρώπους και θέτει σε κίνδυνο όλα όσα αγαπάμε».
  2. «Σταματήστε να ασφαλίζετε και να αντασφαλίζετε όλες τις εταιρίες και έργα ορυκτών καυσίμων και βιομάζας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ήδη υπάρχουν, επεκτείνονται, είναι νέα ή σχεδιάζονται».
  3. «Εξαίρεση όλων των εταιρειών ορυκτών καυσίμων και βιομάζας από περιουσιακά στοιχεία επιπέδου κοινοπραξίας, ταμεία μελών και το κεντρικό ταμείο των Lloyd’s.»

Όπως δήλωσε 41χρονος διαδηλωτής ο οποίος συμμετείχε στη διαμαρτυρία, το Lloyd’s του Λονδίνου συνεχίζει να ασφαλίζει τα μεγαλύτερα έργα ορυκτών καυσίμων στον κόσμο και αρνείται, ακόμη και μετά από πολλά ευγενικά αιτήματα, να αποκλείσει την αναδοχή ακόμη και των πιο αμφιλεγόμενων έργων όπως το μεγαλορυχείο της Adani στην Αυστραλία ή το ανθρακωρυχείο West Cumbria στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Είμαστε εδώ σήμερα γιατί δεν είμαστε πρόθυμοι να δεχτούμε άλλες δικαιολογίες, καθυστερήσεις ή μισά μέτρα», αναφέρει.

Δείτε το σχετικό βίντεο που δημοσίευση η Daily Mail για τη διαμαρτυρία:

Πηγή: insurancebusinessmag.com

Διαβάστε Ακόμα

Nέα ευρωπαϊκή στήριξη της επιχειρηματικότητας ύψους 400 εκατ. ευρώ μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Υπεγράφη σήμερα Τετάρτη, 23 Ιουνίου, το πρώτο τμήμα της νέας δανειακής σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) από τον Υπουργό Οικονομικών και Διοικητή της ​ΕΤΕπ, Χρήστο