Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Οι επενδυτές της Deutsche Bank αμφισβητούν την στρατηγική της εταιρείας | Κατά πόσο τα κέρδη είναι βιώσιμα;

Δημοσίευση: 18/05/2023
Deutsche Bank

Οι επενδυτές της Deutsche Bank (DBKGn.DE) αμφισβήτησαν τη βιωσιμότητα των αναπτυξιακών σχεδίων του δανειστή και ζήτησαν μετατόπιση πόρων από την επενδυτική τράπεζα, παρόλο που επαίνεσαν τον CEO Christian Sewing για τη σταθεροποίηση της τράπεζας.

Οι δηλώσεις, που έγιναν στην ετήσια γενική συνέλευση της Deutsche Bank, έρχονται αφού η τράπεζα σημείωσε κέρδη 11 συνεχόμενα τρίμηνα μετά από χρόνια ζημιών, αλλά και εν μέσω τραπεζικών διασώσεων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού που κλόνισαν την εμπιστοσύνη στον κλάδο.

Ο Andreas Thomae από την επενδυτική της Deutsche Bank, Deka αναφέρει ότι οι στόχοι της τράπεζας απαιτούν έναν “άνεμο εκ των όπισθεν” των αγορών για να είναι επιτεύξιμοι και ότι η αύξηση των επιτοκίων ήταν “καθαρή αδρεναλίνη” για την τράπεζα.

«Αλλά πόσο βιώσιμες είναι αυτές οι αυξήσεις;», ρώτησε τη διοίκηση.

Η Alexandra Annecke, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Union Investment, μια άλλη επενδυτική, επισήμανε ότι η Deutsche Bank είχε «επιστρέψει ως φοίνικας που βγαίνει απ’ τις στάχτες», αλλά ότι ακόμα έχει μείνει πολλή δουλειά.

Η χαμηλή αποτίμηση της τράπεζας είναι ένα «προειδοποιητικό σήμα», είπε.

Reuters Graphics
Reuters Graphics

Η ίδια κάλεσε την τράπεζα να μεταφέρει κεφάλαια από την επενδυτική της τράπεζα σε άλλους τομείς της τράπεζας που αποφέρουν υψηλότερες αποδόσεις.

«Η Deutsche Bank είναι μια από τις ευρωπαϊκές τράπεζες που εξαρτώνται περισσότερο από τραπεζικές επενδύσεις, μια κακώς προβλέψιμη, αδιαφανής επιχείρηση που μειώνει την αποτίμηση των μετοχών της», είπε.

Ο Sewing, ο οποίος κέρδισε τα εύσημα από ορισμένους από τους επενδυτές για την αποκατάσταση της κερδοφορίας, απάντησε ότι η τράπεζα ήταν “στιβαρή και βιώσιμα κερδοφόρα”.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουμε τη σωστή στρατηγική για να πετύχουμε τους στόχους μας», πρόσθεσε ο Sewing.

Ήταν η πρώτη ετήσια γενική συνέλευση υπό την προεδρία του Alexander Wynaendts, Ολλανδού πρώην ασφαλιστικού στελέχους, ο οποίος διαδέχθηκε τον Paul Achleitner το 2022.

Ορισμένοι επενδυτές είπαν ότι θα καταψηφίσουν τη σύσταση του εποπτικού συμβουλίου για επανεκλογή του Winkeljohann στο διοικητικό συμβούλιο επειδή είναι πολύ ισχνός ως πρόεδρος της Bayer (BAYGn.DE).

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»