Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

CNP ASSURANCES και CNP CYPRUS: Απολογισμός 2022

Δημοσίευση: 06/03/2023
CNP CYPRUS, CNP ASSURANCES

CNP ASSURANCES και CNP CYPRUS: Υψηλή κερδοφορία το 2022, διατήρηση ισχυρής κεφαλαιακής επάρκειας και επίτευξη στόχων βιώσιμης ανάπτυξης!

Ο γαλλικός πολυεθνικός ασφαλιστικός κολοσσός CNP ASSURANCES, μέτοχος κατά 100% του ηγετικού Ασφαλιστικού Ομίλου στην Κύπρο, CNP CYPRUS, ανακοίνωσε τα ετήσια αποτελέσματά του για το 2022, που περιλαμβάνουν οικονομικά και μη οικονομικά ποιοτικά στοιχεία.

Tα πιο σημαντικά από αυτά είναι:

  • Κύκλος Εργασιών €36 δις με αύξηση 13,7% από το 2021
  • Καθαρά Κέρδη €1,9 δις με αύξηση 25% από το 2021
  • Δείκτης Κάλυψης Φερεγγυότητας 230% με αύξηση 13 μονάδες από το 2021
  • Πράσινο Επενδυτικό Χαρτοφυλάκιο €25,2 δις με αύξηση 19,4% από το 2021

Τα θετικά μη οικονομικά αποτελέσματα της CNP ASSURANCES, αντικατοπτρίζουν την πρόοδο επίτευξης συγκεκριμένων δεσμεύσεων βιώσιμης ανάπτυξης πάνω στους έξι (6) κύριους πυλώνες, που αφορούν στα ενδιαφερόμενα μέρη (stakeholders): εργαζόμενοι, πελάτες, συνεργάτες, μέτοχοι & επενδυτές, κοινωνία και ο πλανήτης.

Ο κ. Stéphane Dedeyan, Διευθύνων Σύμβουλος της CNP ASSURANCES, δήλωσε:

«Η CNP ASSURANCES ανακοίνωσε σημαντικά υψηλότερα κέρδη. Αυτά αντανακλούν τη δυναμική που δημιούργησε η διεθνής στρατηγική ανάπτυξής μας και τις εξαιρετικές επιδόσεις μας στην προσαρμογή στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον των επιτοκίων. Καθώς συμβάλλουμε στην οικοδόμηση μιας πιο περιεκτικής και βιώσιμης κοινωνίας, φιλοδοξία μας είναι να γίνουμε ο πιο χρήσιμος ασφαλιστής για τα ενδιαφερόμενα μέρη μας. Σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές μας δεσμεύσεις, είμαστε υπερήφανοι που δημοσιεύουμε για πρώτη φορά τις συνολικές μας επιδόσεις που καλύπτουν τόσο τους χρηματοοικονομικούς όσο και τους μη χρηματοοικονομικούς δείκτες».

Σε τοπικό επίπεδο, ο Όμιλος CNP CYPRUS, με τις Εταιρείες του CNP CYPRIALIFE και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ στην Κύπρο και CNP ΖΩΗΣ και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ (Υποκατάστημα) στην Ελλάδα, κατά το έτος 2022 πέτυχε αύξηση στη συνολική παραγωγή του κατά 7%. Τα ετήσια ασφάλιστρα, για το 2022,  έφτασαν στα €203,9εκ. και η αυξημένη καθαρή κερδοφορία ανήλθε στα €22,2 εκ., παρά το ευρύτερο διεθνές περιβάλλον αβεβαιότητας.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της CNP CYPRUS, κ. Τάκης Φειδία, ανέφερε:

«Τα θετικά οικονομικά μας αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων μας και την ισχυρή δυναμική του ομίλου μας. Μέσα σε εποχές που χαρακτηρίζονται από αβεβαιότητα και ανασφάλεια, είναι καταλυτική η συμβολή και ο ρόλος του Ομίλου μας, CNP CYPRUS, στο να νιώθουν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι σιγουριά και προστασία. Οι επιδόσεις των εταιρειών του Ομίλου μας, επιβεβαιώνουν την επιχειρησιακή μας στρατηγική και δημιουργούν σε όλους μας πρόσθετη ευθύνη να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των ασφαλισμένων μας αλλά και ευρύτερα, της κυπριακής κοινωνίας».

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της CNP ASSURANCES βρίσκονται αναρτημένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.cnp.fr/en/the-cnp-assurances-group/newsroom/press-releases/2023/2022-annual-results

 

Σχετικά με την CNP ASSURANCES:

Η CNP ASSURANCES είναι κορυφαίος πάροχος προσωπικής ασφάλισης στη Γαλλία και δραστηριοποιείται σε 19 χώρες στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική. Στην Κύπρο έχει δυναμική παρουσία ως ο αποκλειστικός μέτοχος του Ομίλου CNP CYPRUS INSURANCE HOLDINGS. Στον Όμιλο CNP CYPRUS ανήκουν οι ασφαλιστικές εταιρείες CNP CYPRIALIFE (στον κλάδο Ζωής και Υγείας) και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ (στο Γενικό κλάδο), καθώς επίσης η CNP ΖΩΗΣ και η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ (Υποκατάστημα) στην Ελλάδα.

Η CNP ASSURANCES, ως ασφαλιστής, συνασφαλιστής και αντασφαλιστής, σχεδιάζει καινοτόμες λύσεις προσωπικού κινδύνου / προστασίας και αποταμίευσης / συνταξιοδότησης. Ο Όμιλος έχει παγκόσμια 32 εκατομμύρια πελάτες, οι οποίοι είναι κάτοχοι συμβολαίων προσωπικής ασφάλισης και 14 εκατομμύρια πελάτες που διατηρούν σχέδια αποταμίευσης και συνταξιοδότησης.

Ως υπεύθυνος ασφαλιστής και επενδυτής εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε μια περιεκτική και βιώσιμη κοινωνία που τους περιλαμβάνει όλους και να προσφέρουμε προστασία σε όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους.

Η CNP ASSURANCES είναι θυγατρική της La Banque Postale. Ο Όμιλος ανέφερε καθαρό κέρδος ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2022.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Πως βλέπει ηλεκτρονικά ο πολίτης όλες τις οφειλές του σε τράπεζες, δημόσιο, ΕΦΚΑ και πως λαμβάνει την σχετική βεβαίωση οφειλών

Στην Γενική Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους λειτουργεί ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη χορήγηση βεβαίωσης οφειλών, σύμφωνα με το άρθρο

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»