Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

City Insurance: Τα μη βιώσιμα ασφάλιστρα προκάλεσαν τη χρεοκοπία! Έλλειμμα ύψους 37 εκατ. ευρώ από τις δραστηριότητες σε Ελλάδα και Ιταλία

Δημοσίευση: 27/06/2022
City Insurance

Έλλειμμα της τάξης του 1,2 δισεκατ. λέι, ποσό το οποίο μεταφράζεται σε 242 εκατ. ευρώ, προκάλεσε την πτώχευση της City Insurance, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκκαθαριστή της

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση, η πώληση ασφαλιστηρίων συμβολαίων κάτω από το κοινοποιημένο τιμολόγιο την περίοδο 2018-2021, στρατηγική την οποία ακολούθησε η City Insurance προκειμένου να ενισχύσει την παραγωγή της, αποδείχθηκε μοιραία για την εταιρεία, έχοντας άμεσο αντίκτυπο στα αποθεματικά της.

Η City Insurance, η οποία αποτελούσε μια από τις 3 εταιρείες με την μεγαλύτερη παραγωγή ασφαλίστρων στον κλάδο του αυτοκινήτου στην Ρουμανία, έχοντας παράλληλα δυναμική παρουσία στην Ελλάδα αλλά και στην αγορά της Ιταλίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο αναγκάστηκε να αναστείλει τις εργασίες της, καθώς τέθηκε σε καθεστώς εκκαθάρισης από τις αρχές της Ρουμανίας. Η πτώχευσή της επισημοποιήθηκε πό τις τοπικές δικαστικές αρχές τους πρώτους μήνες του 2022.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκκαθαριστή της, οι δραστηριότητές της στην Ιταλία και την Ελλάδα, όπου λειτουργούσε με καθεστώς ΕΠΥ, προκάλεσαν σημαντικό έλλειμμα στην εταιρεία, το οποίο έφτασε τα 37 εκατ. ευρώ (185 εκατ. λέι).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μόνο στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι η εταιρεία είχε ασφαλισμένα 100-150 χιλιάδες οχήματα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του εκκαθαριστή, το γεγονός ότι η εταιρεία δεν έλαβε μέτρα για την ανάκτηση των αντασφαλιστικών απαιτήσεων προκάλεσε πρόσθετες ζημίες 422 εκατομμυρίων λέι. Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, άλλες πηγές ζημιών οφείλονται στη μη έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων, η οποία επέφερε πληρωμές κυρώσεων και εξόδων εκτέλεσης άνω των 45 εκατομμυρίων lei.

Διαβάστε ακόμη: Έως τις 20 Ιουλίου η υποβολή αιτημάτων για αποζημίωση από την City Insurance S.A

Διαβάστε ακόμη: City Insurance: Οδηγίες της ΤτΕ για τους αιτούντες αποζημίωσης

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»