Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Chubb Insurance: Κάθε μήνα προσλαμβάνει 20 άτομα στο τεχνολογικό hub της Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση: 29/03/2024

Αρθρο της Αννης Καρολίδου στο makthes.gr

Στις 8 Απριλίου 2024 ο Τεχνολογικός Κόμβος Επιχειρηματικών Υπηρεσιών (CBSG) της Chubb Insurance, του αμερικανικού ασφαλιστικού κολοσσού, στη Θεσσαλονίκη, θα αριθμεί 201 άτομα προσωπικό. H Chubb, που έκανε την πρώτη της πρόσληψη στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2022, έκτοτε, κάθε μήνα, προσλαμβάνει κατά μέσο όρο 20 άτομα, με στόχο να απασχολεί περί τα 500 άτομα ως τα τέλη του 2025, αρχές 2026.

Μέχρι σήμερα η ελληνική θυγατρική του αμερικανικού Ομίλου, έχει πετύχει μία υπερταχεία ανάπτυξη σε διάστημα μόλις 19 μηνών, κατορθώνοντας μάλιστα να προσελκύσει Έλληνες επιστήμονες που εργάζονταν στο εξωτερικό, εισφέροντας στο λεγόμενο brain gain, όπως και μηχανικούς Πληροφορικής, άλλων εθνικοτήτων.

Ανοικτές 37 θέσεις για μηχανικούς Πληροφορικής

Όπως είπε στο makthes.gr η Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού, Χριστίνα Δηματάτη, αυτή την περίοδο υπάρχουν 37 θέσεις ανοικτές, ζητήσεις για 37 μηχανικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών ενός ευρέος φάσματος εξειδικεύσεων, όπως data analysts, cloud engineers, data base engineers, IT business analysts όπως και μηχανικούς για το information security.

Οι μηχανικοί η/υ του hub της Chubb, ασχολούνται κυρίως με την Έξυπνη Αυτοματοποίηση Διαδικασιών (Intelligent Process Automation), την Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence/Machine Learning), τις Υποδομές Νέφους (Cloud Infrastructure), την ανάλυση δεδομένων/data, καθώς και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, όπως επίσης με τον εκσυγχρονισμό συστημάτων τεχνολογικών υποδομών.

Ο τεχνολογικός κόμβος της Θεσσαλονίκης, είναι ένας από τους τέσσερις που διαθέτει παγκοσμίως η Chubb. Οι άλλοι τρεις κόμβοι, βρίσκονται στην Ινδία για την αγορά της Ασίας, στο Μεξικό και στο New Jersey. Aυτά τα τεχνολογικά hubs υποστηρίζουν τη λειτουργία του Ομίλου παγκόσμια και η δημιουργία του τεχνολογικού κόμβου στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί μία στρατηγική επένδυση για τη Chubb.

Ισχυρή η κοινότητα των women in tech

Στο ανθρώπινο δυναμικό της Chubb, η παρουσία γυναικών επιστημόνων είναι κρίσιμη καθώς η συμμετοχή των γυναικών φθάνει στο 28,6%.

«Έχουμε μία πολύ ισχυρή κοινότητα women in tech, στην Chubb, παγκοσμίως, η οποία στηρίζεται με συγκεκριμένες ενέργειες από πλευράς του Ομίλου. Για εμάς είναι πολύ μεγάλη επιτυχία το ότι καταφέραμε να ξεπεράσουμε το μέσο όρο συμμετοχής των γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας, που είναι στο 22%, συμπεριλαμβανομένων των τηλεπικοινωνιών ή στο 18,9%, χωρίς τα Telecoms», υπογράμμισε η κα. Δηματάτη.

Η Chubb στη Θεσσαλονίκη, έχει δημιουργήσει μία πολυεθνική ομάδα, συμπεριλαμβάνοντας εργαζόμενους από 13 εθνικότητες. Έτσι, στο tech hub της Θεσσαλονίκης, έχουν έρθει για να δουλέψουν για την Chubb, μηχανικοί από Ρωσία, Αμερική, Ουκρανία, Σουηδία, Αλβανία, Σερβία, Βρετανία. Σήμερα, ένα 10% των εργαζόμενων στο hub της Θεσσαλονίκης, είναι αλλοδαποί.

Βrain gain με 19 Έλληνες του εξωτερικού

Η Εταιρεία ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να προσελκύσει Έλληνες που εργάζονταν στο εξωτερικό. Ως σήμερα η Chubb έχει προσφέρει απασχόληση σε 16 Έλληνες του εξωτερικού, στους οποίους, τον επόμενο μήνα, θα προστεθούν ακόμη 3 άτομα. Στις περισσότερες αυτών των περιπτώσεων, πρόκειται για επιστήμονες, νέους οικογενειάρχες, που θέλουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους στην Ελλάδα.

Στην παρούσα φάση, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Chubb στη Θεσσαλονίκη, δεν είναι άλλο από το στεγαστικό. Το τεχνολογικό hub της Εταιρείας ασφυκτιά στους δύο ορόφους, του επιχειρηματικού συγκροτήματος στο οποίο στεγάζεται και αναζητεί πολύ μεγαλύτερους χώρους, ίσως και άνω των 5.000 τ.μ. , για να μετεγκατασταθεί.

Ποια είναι η Chubb

Η Chubb Insurance, έχει παρουσία σε 54 χώρες και επικράτειες, περισσότερα από 200 δις. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και 52 δις. δολάρια σε μεικτά ασφάλιστρα το 2022. Η Chubb παρέχει υπηρεσίες ασφάλισης εμπορικών ακινήτων και προσωπικών περιουσιακών στοιχείων και ατυχημάτων, ατομικής ασφάλισης κατά ατυχημάτων και συμπληρωματικής ασφάλισης υγείας, αντασφάλισης και ασφάλισης ζωής σε ένα ευρύ φάσμα πελατών.

Πηγή άρθρου: https://www.makthes.gr/chubb-insurance-kathe-mina-proslamvanei-20-atoma-sto-technologiko-hub-tis-thessalonikis-696445

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»