Κυριακή, 14 Απριλίου 2024

Changpeng Zhao (CEO of Binance): Κανείς δεν μπορεί να καταστρέψει το bitcoin και το blockchain

Δημοσίευση: 31/05/2021

Ο ιδρυτής της Binance, Changpeng Zhao, δήλωσε ότι καμία ρυθμιστική αρχή δεν θα είναι σε θέση να καταστρέψει το Bitcoin και το blockchain. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να επεξεργαστούμε μια σαφή ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων.

Ο Changpeng Zhao εξέφρασε τη γνώμη του στο συνέδριο Consensus 2021. Πιστεύει ότι η καταπολέμηση των κρυπτονομισμάτων μοιάζει με την κατάσταση όταν ο εμπορικός γίγαντας Amazon άρχισε να εργάζεται στο Διαδίκτυο και πολλοί δεν ήθελαν να αποδεχθούν το επιχειρηματικό μοντέλο του.

Ακόμα και όταν είναι ενωμένες, οι ρυθμιστικές αρχές δεν θα μπορούσαν να «σβήσουν» την τεχνολογία πίσω από το Bitcoin, οπότε ο Zhao πρότεινε να αρχίσουν να το χρησιμοποιούν.

Σύμφωνα με τον Zhao, τα κρυπτονομίσματα δεν δημιουργήθηκαν για να «σκοτώσουν» τα παραδοσιακά χρηματοοικονομικά και κυβερνητικά νομίσματα. Αυτό είναι απλώς ένα νέο εργαλείο για την επέκταση της οικονομικής ελευθερίας σε όλο τον κόσμο. «Οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων δεν πρέπει να αντιπαρατίθενται με τις ρυθμιστικές αρχές, είναι καλύτερα να συνεργαστούμε.

Δεν μπορείτε να καταστρέψετε το bitcoin, επειδή βρίσκεται στα κεφάλια 500 εκατομμυρίων ανθρώπων “, δήλωσε ο επικεφαλής του Binance. Η δήλωσή του οφείλεται στο γεγονός ότι οι ρυθμιστικές αρχές άρχισαν να δείχνουν αυξημένη προσοχή στη Binance.

Μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης μετοχών της Tesla στην Binance, η Γερμανική Ομοσπονδιακή Αρχή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας (BaFin) άρχισε να υποψιάζεται το ανταλλακτήριο για παραβίαση των νόμων περί κινητών αξιών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων των Ηνωμένων Πολιτειών ξεκίνησαν επίσης έρευνα για το ανταλλακτήριο Binance, ενδιαφερόμενοι για τις δραστηριότητες του. Ο Zhao σχολίασε την κατάσταση, λέγοντας ότι οι κυβερνητικές αμφιβολίες σχετικά με τη νομιμότητα των επιχειρήσεων του Binance οφείλονται στην έλλειψη ρυθμιστικής σαφήνειας. «Πολλές χώρες έχουν ήδη αρχίσει να επεξεργάζονται πολιτικές για τη ρύθμιση της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές γκρίζες περιοχές.

Δεν σκοπεύουμε να πολεμήσουμε τις κυβερνήσεις. Αντιθέτως, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε », είπε ο Ζάο.

Όταν ρωτήθηκε ποια θα ήταν σε μεγαλύτερη ζήτηση: αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) ή τα (NFT), ο Zhao δεν μπόρεσε να δώσει μια σαφή απάντηση. Ωστόσο, η Binance σκοπεύει να συνεχίσει να πειραματίζεται με τις τελευταίες τεχνολογίες.

Ο Ζάο πρόσθεσε ότι όταν πρόκειται για “μεγάλα έργα” όπως το Binance Smart Chain, η γνώμη του έχει μικρή σημασία . Σύμφωνα με τον Zhao, “Η έξυπνη αλυσίδα Binance βγήκε από το πουθενά, δεν ήταν ιδέα του.” Η αύξηση του αριθμού των hacks των πρωτοκόλλων DeFi που δημιουργήθηκαν βάσει αυτού του blockchain, έκανε πολλούς χρήστες να επικρίνουν τον ίδιο τον Zhao και ζήτησαν να θεωρηθεί υπεύθυνος για τις απώλειες.

«Το Binance Smart Chain είναι ένα ανεξάρτητο blockchain και δεν το ελέγχουμε. Τα έργα που βασίζονται σε αυτό λειτουργούν επίσης ανεξάρτητα. Αν μιλήσω με τους προγραμματιστές, δεν αλλάζει τίποτα. Αν και δεν τους μιλώ καθόλου », εξήγησε ο Zhao.

Πηγή: Bitcoin Crypto Hellas

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»