Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024

ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ: Οι πρώην ασφαλισμένοι ακόμα παλεύουν για “μια σταγόνα” από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής

Δημοσίευση: 21/09/2023
ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ

Έφτασε η 14η επέτειος της ανάκλησης της πρώην ισχυρής ασφαλιστικής “ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ” βρίσκοντας τους πρώην ασφαλισμένους της ακόμα να πολεμάνε για τα δίκαια. Με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξέδωσε ανακοίνωση που δημοσίευσε ο Σύλλογος Ζημιωθέντων ζητά να επιλυθεί επιτέλους το διαχρονικό πλέον ζήτημα ώστε να “απελευθερωθούν σημαντικές δυνάμεις οι οποίες θα προσδώσουν υπεραξία απέναντι σε κάθε μελλοντική στρατηγική”.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η πρόσφατη εξαγγελία από τον πρωθυπουργό της χώρας για την θέσπιση διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην υποχρεωτικότητα ασφάλισης όλων των επιχειρήσεων και των κατοικιών των Ελλήνων πολιτών θα είχε ευρύτατη αποδοχή αν το ζήτημα της Ασπίς Πρόνοια είχε επιλυθεί.

Όμως η 14η επέτειος από την ημέρα ανάκλησης της άλλοτε κραταιάς ασφαλιστικής εταιρείας βρίσκει τους πρώην ασφαλισμένους της κάθιδρους και με συμπτώματα πλήρους αφυδάτωσης να ξεροσταλιάζουν ζητιανεύοντας μια ακόμα δόση / σταγόνα από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής!

Αγαπητοί μας κύριοι Υπουργέ των Οικονομικών, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, πρόεδρε της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος η ευτυχής συγκυρία να είστε σε αυτό το χρονικό σημείο επικεφαλής των θέσεων κλειδιών για την επίλυση αυτής της σοβαρότατης υπερ-μακροχρόνιας εκκρεμότητας δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Ήδη έχουμε φτάσει σε φάση υπερ-ωρίμανσης της υπόθεσης , όλα τα ζητούμενα και τα αριθμητικά δεδομένα βρίσκονται στο τραπέζι και απομένει μια συνεννόηση στην βάση της κοινής λογικής έτσι ώστε να κλείσει οριστικά ένα ζήτημα, το οποίο  αποτελεί σημαντικό αγκάθι για την κοινωνία, τον ασφαλιστικό θεσμό, αλλά και την πολιτεία όπως φαίνεται από τις τελευταίες εξελίξεις. Μια αξιόπιστη win win λύση θα απελευθερώσει σημαντικές δυνάμεις οι οποίες θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν ως υπεραξία έναντι κάθε μελλοντικής στρατηγικής.

Ας κάνουμε το βήμα έτσι ώστε να μην φτάσουμε στην 15η επέτειο!

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»