Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Ασπίς Πρόνοια: Καταβλήθηκε η δεύτερη δόση στους ζημιωθέντες από το ΕΚΙΑΖ

Δημοσίευση: 12/04/2023
ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, Ασπίς Πρόνοια Ασπίς Πρόνοια: Καταβάλλονται 147.000€ για 317 συμβόλαια ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ 13 χρόνια μετά…

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, οι δεκάδες χιλιάδες ζημιωθέντες του Ομίλου Ασπίς δέχονται σήμερα την δεύτερη καταβολή από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής (ΕΚΙΑΖ) παρά το γεγονός ότι οι διαδικασίες παραμένουν αργές και βασανιστικές γι αυτούς.

Εν τούτοις ο Σύλλογός μας, πάντα στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα, ευχαριστεί θερμά τους ανθρώπους οι οποίοι παρά τις αντιξοότητες βοηθούν να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να προχωρήσουν οι διαδικασίες, μέσα στα όρια των δυνατοτήτων τους, είτε από την πολιτική τους θέση, είτε από την Τράπεζα της Ελλάδας, είτε από το Εγγυητικό Κεφάλαιο, είτε από τον εκκαθαριστή της εταιρείας.

Παρόλα αυτά οι εκκρεμότητες που παραμένουν είναι πολλές και ανοιχτές, παρά το γεγονός ότι κοντεύουν να συμπληρωθούν 14 χρόνια από την ημέρα που ανακλήθηκε η άδεια της Ασπίς Πρόνοια. Πιο συγκεκριμένα χρειάζεται άμεσα:

  • Να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο η εφαρμογή του νόμου 3867, έτσι ώστε να δανειοδοτηθεί το ΕΚΙΑΖ με τα κεφάλαια που χρειάζεται, προκειμένου να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατόν όσοι βρίσκονται εντός των καταστάσεων δικαιούχων
  • Να λυθεί το πρόβλημα αυτών των ζημιωθέντων οι οποίοι αδικήθηκαν από τις δικαστικές αποφάσεις, ενώ διαθέτουν ίδια συμβόλαια με αυτούς που δικαιώθηκαν και να βρεθεί ένας κανόνας αποζημίωσής τους σύμφωνα με τις αρχές της ισονομίας της δικαιοσύνης και της ισοπολιτείας.
  • Να διαγραφούν τα ποσά των προσαυξήσεων ΕΝΦΙΑ των ακινήτων της Ασπίς όπως ορίζει ο νόμος για τις πτωχευμένες εταιρείες (δεν έχει προβλεφθεί στον πτωχευτικό κώδικα για τις ασφαλιστικές εταιρείες). Τα ποσά των προσαυξήσεων αυτών θα τα στερηθούν οι ζημιωθέντες χωρίς να έχουν καμία ευθύνη γι αυτό, ενώ θα επιβαρύνουν και την θέση του ΕΚΙΑΖ.

Οι επερχόμενες εκλογές αποτελούν μια ευκαιρία τοποθέτησης των πολιτικών παρατάξεων πάνω σε αυτό το θέμα το οποίο αφορά δεκάδες χιλιάδες οικογένειες, ενώ η παρατεταμένη εκκρεμότητά του ασφαλώς δεν τιμά την χώρα μας αλλά ούτε και τον ασφαλιστικό θεσμό. Γι αυτό το λόγο προσκαλούμε τις πολιτικές παρατάξεις να παραβρεθούν στην συγκέντρωση των μελών του Συλλόγου μας η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023 και ώρα 18:00 στο αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων στην οδό Ακαδημίας 50, ευελπιστώντας σε μια χρήσιμη συζήτηση η οποία θα δρομολογήσει την οριστική επίλυση του σοβαρότατου αυτού κοινωνικού προβλήματος.

Το ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Κλήμης Δημαρχιάδης (ΠΑΝΟΡΜΟΣ): Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) αποτελούν περίπου το 96% των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα

Γράφει ο Κλήμης Δημαρχιάδης, Πρόεδρος Συνεργατικού Σχήματος Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης ΠΑΝΟΡΜΟΣ, Επικεφαλής Επιμελητηριακού Συνδυασμού «ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου «Επαγγελματικού Επιμελητηρίου

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»