Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023

Πάνω από 100 δις οι παγκόσμιες ασφαλισμένες απώλειες από ακραία καιρικά φαινόμενα το 2022

Πάνω από 100 δις οι παγκόσμιες ασφαλισμένες απώλειες από ακραία καιρικά φαινόμενα το 2022

Απώλειες που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 112 δισεκατομμύρια δολάρια προβλέπεται ότι θα έχει ο Ασφαλιστικός Κλάδος σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγο των ζημιών που έγιναν μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα το 2022. Τα δεδομένα αυτά δημοσιοποιήθηκαν από τον μεσίτη αντασφαλίσεων Guy Carpenter.

Σε έκθεση του ο μεσιτικός κολοσσός αναφέρει ότι το μεγαλύτερο μέρος των συγκεκριμένων απωλειών οφείλεται στον τυφώνα «Ιαν» που έπληξε την Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών τον περασμένο Σεπτέμβριο. Επιπρόσθετα, στο σύνολο των 112 δις περιλαμβάνονται αρκετά άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα που συνέβησαν την περασμένη χρονιά, συμπεριλαμβανομένων των εκτεταμένων πλημμυρών στην Αυστραλία, των ευρωπαϊκών χαλαζοπτώσεων και πλημμυρών, καθώς και άλλων σοβαρών καταιγίδων στις ΗΠΑ.

Η πρόβλεψη αυτή έχει διαφορά μόλις 3 δις από τα 115 δισεκατομμύρια που εκτίμησε τον περασμένο μήνα ο αντασφαλιστικός κολοσσός Swiss Re ενώ ο μέσος όρος ζημιών της δεκαετίας διαμορφώνεται στα 81 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακόμη, επικαλούμενο πηγές του κλάδου, δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι το κόστος αντασφάλισης είναι πιθανό να αυξηθεί ως αποτέλεσμα των απωλειών που σχετίζονται με τον τυφώνα Ίαν και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σε άλλη ανακοίνωση που εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή, ο μεσίτης αντασφαλίσεων Guy Carpenter, ανάφερε ότι η φετινή χρονιά ήταν η πιο δύσκολη που έχει βιώσει ο κλάδος.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Guy Carpenter, Dean Klisura «Είναι επιτακτική ανάγκη ο κλάδος να παραμείνει επικεντρωμένος στην παροχή εφαρμόσιμων λύσεων στους πελάτες του, διεξοδικής κάλυψης και ισορροπημένης τιμολόγησης για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών εταιρειών και των αγορών. Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες λαμβάνουν την κάλυψη και τη σαφήνεια που χρειάζονται για να διεξάγουν τις δραστηριότητές τους».

Πηγή: guycarp.com , cyprusinsurancenews.com

Διαβάστε Ακόμα

έρευνα ΕΕΚΕ

Η ακρίβεια εξαντλεί τον Έλληνα | Έρευνα της Ένωσης Καταναλωτών της ΓΣΕΕ: Η συμπεριφορά του καταναλωτή την περίοδο της ακρίβειας στην Ελλάδα 2021-2022

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ, πραγματοποίησε έρευνα με σκοπό την καταγραφή των αντιδράσεων των καταναλωτών στην τρέχουσα αύξηση

Ανάλυσέ το

Μη χάσετε το “Ανάλυσέ το” σήμερα στις 18:00 στο insuranceforum web tv! Μοτοσικλέτα επιχειρεί προσπέραση Ε.Ι.Χ από Τα δεξιά. Αν σας συνέβαινε να δώσετε συμβουλή επί αμοιβής για την παραπάνω περίπτωση, ποια συμβουλή θα δίνατε;

Η αγαπημένη συνήθεια των επαγγελματιών τις Δευτέρες, η εκπομπή Ανάλυσέ το, με παρουσιαστή τον κ. Χρύσανθο Νικολάκο, Μεσίτη Ασφαλίσεων-Πραγματογνώμονα Μηχανικό της Prooptiki Insurance Brokers, επιστρέφει δυναμικά