Τρίτη, 9 Ιουνίου 2026

Πάνω από 100 δις οι παγκόσμιες ασφαλισμένες απώλειες από ακραία καιρικά φαινόμενα το 2022

Δημοσίευση: 10/01/2023
Πάνω από 100 δις οι παγκόσμιες ασφαλισμένες απώλειες από ακραία καιρικά φαινόμενα το 2022

Απώλειες που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 112 δισεκατομμύρια δολάρια προβλέπεται ότι θα έχει ο Ασφαλιστικός Κλάδος σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγο των ζημιών που έγιναν μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα το 2022. Τα δεδομένα αυτά δημοσιοποιήθηκαν από τον μεσίτη αντασφαλίσεων Guy Carpenter.

Σε έκθεση του ο μεσιτικός κολοσσός αναφέρει ότι το μεγαλύτερο μέρος των συγκεκριμένων απωλειών οφείλεται στον τυφώνα «Ιαν» που έπληξε την Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών τον περασμένο Σεπτέμβριο. Επιπρόσθετα, στο σύνολο των 112 δις περιλαμβάνονται αρκετά άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα που συνέβησαν την περασμένη χρονιά, συμπεριλαμβανομένων των εκτεταμένων πλημμυρών στην Αυστραλία, των ευρωπαϊκών χαλαζοπτώσεων και πλημμυρών, καθώς και άλλων σοβαρών καταιγίδων στις ΗΠΑ.

Η πρόβλεψη αυτή έχει διαφορά μόλις 3 δις από τα 115 δισεκατομμύρια που εκτίμησε τον περασμένο μήνα ο αντασφαλιστικός κολοσσός Swiss Re ενώ ο μέσος όρος ζημιών της δεκαετίας διαμορφώνεται στα 81 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακόμη, επικαλούμενο πηγές του κλάδου, δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι το κόστος αντασφάλισης είναι πιθανό να αυξηθεί ως αποτέλεσμα των απωλειών που σχετίζονται με τον τυφώνα Ίαν και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σε άλλη ανακοίνωση που εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή, ο μεσίτης αντασφαλίσεων Guy Carpenter, ανάφερε ότι η φετινή χρονιά ήταν η πιο δύσκολη που έχει βιώσει ο κλάδος.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Guy Carpenter, Dean Klisura «Είναι επιτακτική ανάγκη ο κλάδος να παραμείνει επικεντρωμένος στην παροχή εφαρμόσιμων λύσεων στους πελάτες του, διεξοδικής κάλυψης και ισορροπημένης τιμολόγησης για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών εταιρειών και των αγορών. Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες λαμβάνουν την κάλυψη και τη σαφήνεια που χρειάζονται για να διεξάγουν τις δραστηριότητές τους».

Πηγή: guycarp.com , cyprusinsurancenews.com

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

cyber, security, κωδικοί, προστασία

Phishing emails με αποστολέα την Ελληνική Αστυνομία: Επείγουσα προειδοποίηση από την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας

Η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας εφιστά την προσοχή και ενημερώνει τους πολίτες ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εκστρατεία αποστολής παραπλανητικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»