Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Ασφάλεια BnB: Τι σημαίνει και ποιες καλύψεις προσφέρει;

Δημοσίευση: 19/04/2023
BnB

Η βραχυχρόνια μίσθωση, τα λεγόμενα Airbnb ή BnB, είναι αναμφισβήτητα μία τάση της εποχής, ειδικά στις σύγχρονες πόλεις με αυξημένο αριθμό επισκεπτών, ενώ πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων την αντιμετωπίζουν ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους. 

Ωστόσο, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να χρειαστεί να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα ή κάποιο περιστατικό. Αυτό το ζήτημα έρχεται να καλύψει η ασφάλεια BnB, διασφαλίζοντας ότι δεν θα επηρεαστούν τα οικονομικά ενός ιδιοκτήτη τέτοιου τύπου καταλύματος ενώ παρέχει το κατάλληλο πλέγμα προστασίας απέναντι σε κάθε απρόβλεπτη κατάσταση.

Ποια είναι τα πραγματικά οφέλη για τους ιδιοκτήτες;

Σε περίπτωση μίσθωσης του ακινήτου, καλό είναι να γνωρίζουμε τα οφέλη που προσφέρει ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα γενικής αστικής ευθύνης τουριστικής κατοικίας ή διαμερίσματος βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Πιο συγκεκριμένα, επιλέγοντας την ασφάλιση αυτής της επιχειρηματικής δραστηριότητας παρέχεται:

  • Ολοκληρωμένη προστασία
  • Συνδυασμό πολλαπλών καλύψεων για απρόβλεπτους κινδύνους
  • Γρήγορη εκτίμηση ζημιών
  • Εξαιρετικά προσιτό κόστος ασφάλισης
  • Άμεση διαδικασία αποζημίωσης σε περίπτωση ζημιάς

Ποιες είναι οι βασικές καλύψεις της ασφάλειας BnB;

Αποκτώντας ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα BnB, αποκτάται πρόσβαση σε πολύ σημαντικές καλύψεις, οι οποίες  “προστατεύουν” τον ιδιοκτήτη σε περίπτωση που βρεθεί αντιμέτωπος μ’ ένα πρόβλημα ή μια πρωτόγνωρη κατάσταση που δεν είχε υπολογίσει.

Η ασφάλεια BnB καλύπτει λοιπόν την :

  • Ευθύνη ασφαλιζόμενου έναντι τρίτων για σωματικές και υλικές ζημιές

​Αφορά στις ζημιές που θα προκληθούν σε τρίτους και την υποχρέωση που θα προκύψει για αποκατάσταση ή αποζημίωση.

  • Ευθύνη ασφαλιζομένου από μετάδοση πυρκαγιάς

Αφορά στις ζημιές που θα προκληθούν σε τρίτους από φωτιά η οποία θα ξεκινήσει από το ασφαλιζόμενο ακίνητο.

Είναι φανερό ότι η σημασία της ασφάλισης της Αστικής Ευθύνης και στην περίπτωση των τουριστικών κατοικιών ή διαμερισμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς με αυτό τον τρόπο καλύπτονται δαπάνες και αποζημιώσεις, που οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να καταβάλλουν και οι οποίες οφείλονται είτε σε πράξεις, παραλείψεις και λάθη του ιδιοκτήτη.

Σημειώνεται πως μία ασφάλεια BnB δεν καλύπτει τον ιδιοκτήτη σε περίπτωση που οι ενοικιαστές του καταλύματος πάθουν τροφική δηλητηρίαση ή κάποια μολυσματική ασθένεια, πέσουν θύματα κλοπής ή ληστείας, έχουν κάποιο ατύχημα εξαιτίας σεισμού, πλημμύρας ή άλλου φυσικού φαινομένου, ή αυτοτραυματιστούν.

Υπάρχουν και προαιρετικές καλύψεις. Ποιες είναι; 

Εκτός από τις βασικές καλύψεις που προσφέρει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο BnB, υπάρχουν και προαιρετικές καλύψεις, που μπορεί κάποιος να επιλέξει για μια ολοκληρωμένη ασφαλιστική εμπειρία, ώστε να νιώθει σιγουριά πώς οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει, θα το αντιμετωπίσει, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Αυτές οι προαιρετικές καλύψεις είναι:

  • Ευθύνη ασφαλιζόμενου από τη λειτουργία κολυμβητικής δεξαμενής

Σε περίπτωση που διαθέτει πισίνα το ακίνητό, είναι μία ιδιαίτερης σημασίας κάλυψη.

  • Εργοδοτική ευθύνη (έως 50.000 ανά γεγονός αθροιστικά)

Εφόσον απασχολείται προσωπικό, τότε η συγκεκριμένη κάλυψη είναι απαραίτητη. Με τη συγκεκριμένη κάλυψη παρέχεται η δυνατότητα αποζημίωσης έως 50.000 ευρώ ανά γεγονός αθροιστικά.

  • Ζημιές που θα προκληθούν από τον ενοικιαστή στην ασφαλιζόμενη κατοικία (έως 20.000 ανά γεγονός αθροιστικά)

Είναι πιθανό οι επισκέπτες ενός καταλύματος να προκαλέσουν κάποια ζημιά, οπότε επιλέγοντας τη συγκεκριμένη κάλυψη δεν επηρεάζεται το προσωπικό εισόδημα για τις απαραίτητες επισκευές, καθώς παρέχεται αποζημίωση έως 20.000 ευρώ ανά γεγονός αθροιστικά.

Η Groupama Ασφαλιστική υπερήφανη χορηγός του αθλητή Ju-Jitsu, Κωνσταντίνου Μπαλάσκα

Για ασφάλεια BnB, επίλεξε Groupama

Η Groupama έχει δημιουργήσει ένα νέο πρόγραμμα, το πρόγραμμα Γενικής Αστικής Ευθύνης Τουριστικής Κατοικίας Groupama BnB, για να καλύψει ακριβώς την ανάγκη ασφάλισης όσων προσφέρουν πλέον το ακίνητό τους για βραχυχρόνια μίσθωση.

Με το Groupama BnB αποκτάς πρόσβαση στην κάλυψη της ευθύνης του ασφαλιζόμενου για αποζημίωση σωματικών βλαβών ή/και υλικών ζημιών τρίτων, και αφορά περιστατικά που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Παράλληλα, το συγκεκριμένο ασφαλιστικό πρόγραμμα καινοτομεί γιατί προσφέρει προαιρετικά, τη δυνατότητα κάλυψης για πιθανές ζημιές που μπορεί να προκληθούν από τον ενοικιαστή στο ακίνητό σου κατά την παραμονή του.

Μην αφήνεις το ακίνητό σου στην τύχη του και μην παραμελείς τις ευθύνες που ενέχει η βραχυχρόνια μίσθωση. Επίλεξε την ασφάλεια Groupama BnB για να είσαι σίγουρος πώς ό,τι κι αν προκύψει θα το αντιμετωπίσεις, χωρίς να επηρεαστούν τα οικονομικά σου.

Πηγή: Groupama Blog

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Υβριδικό χειρουργείο: η επανάσταση στη θεραπεία των πολύπλοκων αγγειοχειρουργικών παθήσεων

Γράφει ο Θεοδόσιος Μπίσδας, Διευθυντής Γ’ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής, Αναπλ. Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, Universitätsklinkikum Münster, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Το υβριδικό χειρουργείο IGS7 της εταιρείας GE Healthcare

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»