Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

ASEN CHRISTOV (Euroins): Συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία όλων των εταιρειών του ομίλου EUROINS

Δημοσίευση: 20/03/2023
Asen Christov

Ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ομίλου Eurohold, Asen Christov, επιμένει ότι όλες οι εταιρείες του ομίλου θα συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται μετά την αφαίρεση αδείας του μέλους του ομίλου Euroins Romania.

Σε συνέντευξη Τύπου στο BTA National Press Club την περασμένη Παρασκευή, ο Christov ανέφερε σχετικά: «Εκτός της Euroins Romania, όλες οι άλλες θυγατρικές και επιχειρήσεις της Eurohold και στις άλλες 11 αγορές στις οποίες δραστηριοποιούνται, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλίσεων και της ενέργειας, λειτουργούν και θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα, εξυπηρετώντας τους πελάτες και τις υποχρεώσεις τους και υλοποιώντας τα επιχειρηματικά τους σχέδια για το έτος».

Η συνέντευξη Τύπου ακολούθησε την απόφαση της 17ης Μαρτίου της Ρουμανικής χρηματοπιστωτικής ρυθμιστικής αρχής να ανακαλέσει την άδεια ασφαλιστικής δραστηριότητας της Euroins Romania, και να διορίσει το Ταμείο Εγγύησης Ασφαλίσεων (FGA) ως προσωρινό διαχειριστή της εταιρείας.

Ο Christof είπε στα ΜΜΕ πως η διοίκηση της Eurohold έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τις άλλες εταιρείες του Ομίλου και να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία τους. «Η υπόθεση με την Euroins Romania δεν θα επηρεάσει με κανέναν τρόπο τις δραστηριότητες των άλλων εταιρειών του ομίλου», είπε.

Ο Όμιλος Eurohold έχει ξεκινήσει διαδικασία προσβολής της απόφασης της ρουμανικής ρυθμιστικής αρχής σε όλα τα αρμόδια δικαστήρια στην Ευρώπη και αλλού.

Ο Christof ανέφερε πως «Η EBRD, η οποία είναι μέτοχος της εταιρείας μας, θα προχωρήσει σε  μήνυση για δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την αποτυχημένη επένδυση, αν δεν επιστρέψουν την άδεια».

Ο Christof είπε επίσης: “Έχουμε την υποστήριξη όλων των βουλγαρικών θεσμικών μας οργάνων.

Η βουλγαρική χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή ότι η αποχώρηση άδειας χρήσης της Euroins Romania δεν θα επηρεάσει τους Βούλγαρους πελάτες της Euroins Insurance Group.

Πηγή: bta.bg

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»