Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021

Απώλειες $200 δισεκατ. για την αγορά κρυπτονομισμάτων: Πέφτει η τιμή του bitcoin κάτω από τα $50.000!

Σε παιχνίδι για γερά νεύρα έχει εξελιχθεί η τιμή του bitcoin τα τελευταία εικοσιτετράωρα, σημειώνοντας βουτιά κάτω από το ψυχολογικό όριο των 50.000 δολαρίων, σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC, τάση η οποία αποδίδεται στην πρόταση του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για αύξηση του φόρου στα κεφαλαιουχικά κέρδη, η οποία προκάλεσε ένα νέο κύμα πωλήσεων στην αγορά.

Σήμερα το πρωί το bitcoin κατέγραψε απώλειες 8% με τη τιμή του να κυμαίνεται στα $48.687, ενώ και το Ethereum κατέγραψε πτώση της τάξεως του 12%, τη στιγμή που η τιμή του ΧRP συρρικνώθηκε κατά 19%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πτώση των τιμών προκάλεσε σημαντικές απώλειες, οι οποίες έφτασαν έως και τα $200 δισεκ. δολαρίων, ανατρέποντας την κερδοφόρα πορεία των τελευταίων μηνών. Το 2021 το bitcoin σημείωσε άνοδο 71% και το Ethereum 200%. H συγκεκριμένη άνοδος οφείλεται στην αυξανόμενη ζήτηση και στην αγορά bitcoin από θεσμικούς επενδυτές. Επιπλέον, καθοριστικό ρόλο στην άνοδο της αξίας των κρυπτονομισμάτων έπαιξαν μεγάλες εταιρίες που επένδυσαν στο bitcoin όπως η Tesla και η Square, αγοράζοντας bitcoin αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε Ακόμα

ΙΑΣΩ: Πρωτοποριακό Πρόγραμμα σε συνεργασία με την Β’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Αρεταίειου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εκπαίδευση σε πραγματικά χειρουργεία με παράλληλη ζωντανή αναμετάδοση. Το ΙΑΣΩ, η Μεγαλύτερη Μαιευτική & Γυναικολογική