Ανάλυσέ το! Δείτε ξανά την νέα εκπομπή του insuranceforum web tv «Aνάλυσέ το», με παρουσιαστή τον κ. Χρύσανθο Νικολάκο, Μεσίτη Ασφαλίσεων-Πραγματογνώμονα Μηχανικό της Prooptiki Insurance Brokers!
Το «Aνάλυσέ το» είναι μια εκπομπή κατά τη διάρκεια της οποίας αναλύουμε και διερευνούμε περιπτώσεις ασφαλιστικών ζημιών, προ-ασφαλιστικών ελέγχων κλπ. Σε κάθε εκπομπή ο Χρύσανθος Νικολάκος μας παρουσιάζει πραγματικές περιπτώσεις ζημιών και προ-ασφαλιστικών ελέγχων, καθώς και το πώς αντιμετωπίστηκαν από όλη την αλυσίδα των εμπλεκομένων μερών (πελάτης, ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, πραγματογνώμονας, ασφαλιστική εταιρεία).
Παράλληλα με τη παρουσίαση των θεμάτων, ο κ. Νικολάκος απαντά σε ερωτήματα τηλεθεατών και θα δίνει λύσεις σε θέματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα των επαγγελματιών.
Στη χθεσινή εκπομπή αναλύσαμε την περίπτωση δυστυχήματος σε διάβαση πεζών σηματοδοτούμενη με φανάρι που δεν λειτουργούσε λόγω βλάβης.
Το δυστύχημα συνέβη ώρα μεσημεριανή εντός κατοικημένης περιοχής. Ο πεζός ηλικίας 50 ετών βρισκόταν επί του πεζοδρομίου και διέσχισε το οδόστρωμα καθέτως, κινούμενος επί της διάβασης πεζών και από αριστερά προς τα δεξιά . Το οδόστρωμα είναι μονής κατεύθυνσης και πέντε ομόρροπων στοίχων κυκλοφορίας. Ο οδηγός του οχήματος κινούμενος στο άκρο δεξιό στοίχο κυκλοφορίας δεν αντιλήφθηκε το πεζό εγκαίρως και δεν προέβη σε αποφευκτικό ελιγμό με αποτέλεσμα να τον παρασύρει και να του προκαλέσει θανάσιμο τραυματισμό. Με βάσει τη δικογραφία συνάγεται ότι :
1-Η συγκεκριμένη διάβαση πεζών έχει μήκος 10m και κατά τη χρονική στιγμή του ατυχήματος το φανάρι σηματοδότησης δε λειτουργούσε λόγω ξαφνικής βλάβης.
2-Ο μέσος άνθρωπος για να διασχίσει την συγκεκριμένη διάβαση πεζών χρειάζεται 7 sec.
3-To σημείο σύγκρουσης του οχήματος με το πεζό εντοπίζεται σε απόσταση 8,57m από την αρχή της διάβασης πεζών (δλδ από αριστερά προς τα δεξιά).
Σχετικοί Νόμοι
Ν.2696/1999
Ν.ΓΠΝ/1911
Αν σας συνέβαινε να δώσετε συμβουλή επί αμοιβής για τη παραπάνω περίπτωση, ποια συμβουλή θα δίνατε;
Η απάντηση στο βίντεο που ακολουθεί