Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

Ο Ελληνικός Σύλλογος Πραγματογνωμόνων και Διακανονιστών ζημιών διαφόρων ασφαλιστικών κλάδων ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του

Δημοσίευση: 09/05/2023
Ελληνικός Σύλλογος Πραγματογνωμόνων και Διακανονιστών Ζημιών

O Ελληνικός Σύλλογος Πραγματογνωμόνων και Διακανονιστών Ζημιών (Hellenic Association of Loss Adjusters) ανακοινώνει την έναρξη εργασιών του καθιστώντας τον, πλέον, το θεσμικό όργανο για την εκπροσώπηση των πραγματογνωμόνων ζημιών διαφόρων ασφαλιστικών κλάδων, πλην τροχαίων ατυχημάτων, στην Ελλάδα.

Ο Σύλλογος με τις αρχές και τη λειτουργία του καθορίζει αυστηρούς κανόνες επαγγελματικής συμπεριφοράς και κώδικα δεοντολογίας, προάγοντας έτσι την αξιοπιστία των Πραγματογνωμόνων. Παράλληλα θα συνεισφέρει στον εμπλουτισμό των  γνώσεων του Πραγματογνώμονα μέσω της δια βίου Μάθησης και της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.

Ο Σύλλογος συμμετέχει ήδη πολύ ενεργά στα ασφαλιστικά δρώμενα της Ελληνικής αγοράς και το Διοικητικό του Συμβούλιο αποτελείται από διακεκριμένα στελέχη της αγοράς, ενώ αποτελεί ισότιμο και πλήρως αναγνωρισμένο μέλος της FUEDI (Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πραγματογνωμόνων).

Συνεργάζεται στενά με όλους τους φορείς της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, την Πολιτεία, τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους Διεθνείς Ασφαλιστικούς Οργανισμούς. Είναι αναγνωρισμένο επαγγελματικό σωματείο σύμφωνα με την απόφαση 132/2012 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Ο θεσμικός ρόλος του διαρκώς εξελίσσεται και εμπλουτίζεται.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου είναι τα ακόλουθα:

  • Πρόεδρος : Σταύρος Δημόπουλος
  • Αντιπρόεδρος : Σταύρος Τατάρογλου
  • Γραμματέας : Ευάγγελος Σούτης
  • Ταμίας : Jurgen Meijer
  • Έφορος : Συμεών Μασέλης

Την παρουσίαση του Συλλόγου μπορείτε να την βρείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ισότοπο του Συλλόγου www.hala.gr

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»