Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

AM Best: Υποβαθμίζει σε negative outlook εταιρείες του Ομίλου State Farm

Δημοσίευση: 26/09/2023
AM Best, State Farm

Ο χρηματοοικονομικός οίκος αξιολόγησης, AM Best έχει υποβαθμίσει τις προοπτικές πολλών ασφαλιστικών εταιρειών, μέλη του State Farm λόγω απωλειών που σχετίζονται με καιρικά φαινόμενα και των κανονισμών οι οποίοι, όπως αναφέρει, εμποδίζουν την ικανότητα του ασφαλιστικού γίγαντα να αυξήσει τα επιτόκια. 

Η AM Best εξήγησε ότι “οι αρνητικές προοπτικές στις μονάδες αξιολόγησης περιουσίας και ατυχημάτων προέρχονται από την αδυναμία αναδοχής στον κλάδο ασφάλισης των επιβατών οχημάτων όπως επίσης και στο αυστηρό ρυθμιστικό περιβάλλον που περιορίζει την ικανότητα της Εταιρίας καθώς και των ομολόγων της στον κλάδο, να αυξήσουν εγκαίρως τις τιμές των ασφαλίστρων.” Παράλληλα, συνεχίζει η υιοθέτηση ενός υποβαθμισμένου outlook οφείλεται και εν μέρη στην διαρκή κατάσταση της Εταιρείας να παρουσιάζει απώλειες λόφων φυσικών καταστροφών σε πολλά μέρη της χώρας.

Οι υποβιβασμοί από σταθερές προοπτικές σε αρνητικές αφορούν την State Farm Mutual Automobile Insurance Co. και τις θυγατρικές της, State Farm Fire and Casualty Co. και State Farm County Mutual Insurance Co. of Texas. Ταυτόχρονα υποβαθμίστηκαν σε αρνητικές προοπτικές οι εταιρείες State Farm Florida Insurance Co., MGA Insurance, State Farm General Insurance, State Farm Life Insurance και State Farm Life and Accident Assurance Co.

Όπως αναφέρει η AΜ Best, οι απώλειες λόγω καιρικών συνθηκών έχουν ασκήσει την πίεσή τους στην αξιολόγηση της λειτουργικής απόδοσης του Ομίλου.

Αντιθέτως, ο κολοσσός αξιολόγησης έχει επιβεβαιώσει την ισχυρή οικονομική δύναμη που διαθέτουν εταιρείες της State Farm, όλες εκ των οποίων έχουν λάβει κορυφαίες βαθμολογίες FSR σε πρόσφατες αξιολογήσεις. Αυτές είναι οι State Farm Lloyds, με έδρα το Τέξας, HiRoad Assurance Co. και State Farm Indemnity Co., των οποίων η έδρα βρίσκεται στο Bloomington του Ιλινόις.

Παρά την αστάθεια των αγορών, η επενδυτική χαρτοφυλάκιο του State Farm Group παραμένει ανθεκτικό. Ο Όμιλος έχει επίσης ενισχύσει το κεφάλαιό του φέτος λόγω των χρηματιστηριακών αποτιμήσεων, αναφέρει η AM Best.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»