Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 35th Thessaloniki Insurance Conference!

Δημοσίευση: 17/03/2023
35th Thessaloniki Insurance Conference

Tο Thessaloniki Insurance Conference (THINC) ένα συνέδριο θεσμός ενημέρωσης, επικοινωνίας και δικτύωσης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών επανήλθε δυναμικά και φέτος, δίνοντας έμφαση στο στοιχείο που κάνει τα συνέδρια της Insurance Innovation να ξεχωρίζουν, το networking!

Με απόλυτη επιτυχία και συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, η μεγάλη ετήσια συνάντηση της διαμεσολάβησης για τη Βόρεια Ελλάδα, το 35th Thessaloniki Insurance Conference «Ευκαιρίες και προκλήσεις για τον Ασφαλιστικό Κλάδο», ολοκλήρωσε τις εργασίες του την Παρασκευή 10 Μαρτίου στο Grand Hotel Palace.

Με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 35th Thessaloniki Insurance Conference!
Καλωσόρισμα στο 35th Thessaloniki Insurance Conference

Το συνέδριο αποτέλεσε μια ευκαιρία συνάντησης για περισσότερους από 250 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές αλλά και στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών, που με μεγάλη προσήλωση παρακολούθησαν τις ενδιαφέρουσες και περιεκτικές ομιλίες των 20 ομιλητών, μέσα από τις οποίες ενημερώθηκαν για τις τελευταίες τάσεις της ασφαλιστικής αγοράς, αλλά και τις προκλήσεις που αναδύονται στη σύγχρονη εποχή για τον ασφαλιστικό κλάδο. Παράλληλα, πάνω από 470 επαγγελματίες του ασφαλιστικού κλάδου παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου μέσω live stream από το thinc.gr.

Tην έναρξη του συνεδρίου σήμανε ο κ. Αριστείδης Βασιλειάδης, Founder της Insurance Innovation, αναλύοντας τις προοπτικές αλλά και τις νέες προτεραιότητες που θέτει η σύγχρονη πραγματικότητα στην ασφαλιστική βιομηχανία, υπογραμμίζοντας παράλληλα την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης ως πολύτιμο αρωγό στο δρόμο για την ανάπτυξη.

Με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 35th Thessaloniki Insurance Conference!
Αριστείδης Βασιλειάδης, Founder Insurance Innovation

Ακολούθησαν οι θεσμικοί χαιρετισμοί από τους Νικόλαο Τζόλλα, Περιφερειακός Σύμβουλος & Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριάκο Μερελή, Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου & Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Ε.Ε.Θ., Ισαάκ Δουμάνη, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Ν. Θεσσαλονίκης (Σ.Δ.Α.Ε.), Ηλία Τσολάκη, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (Π.Ο.Α.Δ.) και Θεοδώρα Γουργούλη, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (Π.Σ.Α.Σ.), οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους το συνέδριο εκπροσωπώντας τις αιγίδες που υποστήριξαν για ακόμη μια χρονιά τη διοργάνωση.

Με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 35th Thessaloniki Insurance Conference!
Αίθουσα 35ου Thessaloniki Insurance Conference

Η πλούσια ατζέντα του συνεδρίου, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των καιρών, κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεματικών. Από τους κινδύνους που εγκυμονεί η κλιματική αλλαγή, έως και τις νέες ευκαιρίες που φέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός των ασφαλιστικών εταιρειών και επιχειρήσεων για τον κόσμο της διαμεσολάβησης. Οι ομιλητές έδωσαν απαντήσεις σε πληθώρα ερωτημάτων αλλά και τροφή για σκέψη σχετικά με το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή.

Με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 35th Thessaloniki Insurance Conference!
Αίθουσα 35ου Thessaloniki Insurance Conference

Η κα Μυρτώ Χαμπάκη, Partner, Advisory Services, Experto Crede Consultants, στην εισαγωγική της ομιλία ανέδειξε μια νέα τάση που παρατηρείται στη συμπεριφορά των καταναλωτών, οι οποίοι όπως αναφέρει με το πέρασμα των χρόνων γίνονται όλο και πιο «phygital». Ο όρος «phygital» προκύπτει από τις λέξεις physical και digital, αποτυπώνοντας το τρόπο με τον οποίο επιλέγουν οι καταναλωτές να αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες, γεγονός ανατρέπει τα δεδομένα στο χώρο της προώθησης των ασφαλιστικών προϊόντων.

Στην πρώτη ενότητα, “Τhe CEO’s View”, ο κ. Δημήτρης Τσεκούρας, Chief Executive Officer, ΑRAG Hellas, έκανε μια ανασκόπηση για τα 50 χρόνια παρουσίας της ARAG στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, αλλά και την ανάπτυξη του κλάδου της Νομικής Προστασίας. Στη συνέχεια, η κα Τερέζα Σκαρλάτου, CEO, Allianz Trade, μίλησε για τις εξελίξεις στην ασφαλιστική βιομηχανία αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης νέων πρωτοποριακών κλάδων ασφάλισης που κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των ασφαλισμένων.

Η πρώτη θεματική ενότητα του συνεδρίου ήταν αφιερωμένη στις νέες ευκαιρίες και προοπτικές που φέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ασφαλιστικής αγοράς, καταρρίπτοντας παράλληλα μύθους που χρόνια απασχολούσαν την εγχώρια βιομηχανία.

Ο κ. Αλέξης Πανταζής, Συνιδρυτής & Εκτελεστικός Διευθυντής, Hellas Direct, στην ομιλία του τόνισε ότι η τεχνολογία αποτελεί την επόμενη ημέρα για την ιδιωτική ασφάλιση, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της αξίας της στη συνείδηση του καταναλωτικού κοινού, με τις νέες τάσεις να δημιουργούν και νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξη του ασφαλιστικού κλάδου.

Παράλληλα, ο κ. Μάρκος Κατσουλάκης, Executive Director, Insurance Beat, αναφέρθηκε στον μύθο που επικρατεί γύρω από τις Εταιρείες Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ), οι οποίες αν και λειτουργούν βάσει του πλαισίου που θέτει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, συχνά αποτελούν μήλον της έριδος μεταξύ των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Όπως τονίζει στην Ελλάδα οι εταιρείες ΕΠΥ έχουν αναπτύξει την παρουσία τους με την σφραγίδα μεγάλων ομίλων του εξωτερικού, οι οποίες αποτελούν εγγύηση για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών και την φερεγγυότητά τους.

Ο κ. Βασίλης Σκάθαρος, Επιθεωρητής Πωλήσεων, Interlife Α.Α.Ε.Γ.Α. από το βήμα του συνεδρίου αναφέρθηκε στις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η ασφαλιστική αγορά, οι οποίες παρά τις όποιες προβλέψεις κατάφεραν να ενισχύσουν τα αντανακλαστικά της εγχώριας βιομηχανίας, αποδεικνύοντας ότι οι κρίσεις αποτελούν έναν σημαντικό αρωγό που συμβάλλει στην διαρκή εξέλιξη του ασφαλιστικού κλάδου.

Η πρώτη ενότητα έκλεισε με την ομιλία του κ. Θάνου Κόπτση, Υπεύθυνου Ανάπτυξης & Υποστήριξης Δικτύου Συνεργατών της Infotrust, ο οποίος μίλησε για τα δίκτυα ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και την ενίσχυση των επαγγελματιών του ασφαλιστικού κλάδου, επισημαίνοντας ότι τα παραδοσιακά δίκτυα διανομής αποτελούν διαχρονικά τη βάση για την ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης των καταναλωτών.

Την δεύτερη ενότητα άνοιξαν με την ενδιαφέρουσα ομιλία τους ο Ιάσωνας και ο Γιάννης Σαρρηγιαννίδης, Co – Founders Magenda360 καθώς και ο συνεργάτης της εταιρείας Παναγιώτης Μαρκόπουλος, τονίζοντας τη σημασία της παρουσίας των επαγγελματιών της ασφαλιστικής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τα οφέλη της χρήσης των νέων ψηφιακών εργαλείων για την ανάπτυξη του πελατολογίου τους.

Στη συνέχεια, η κα Τερέζα Σκαρλάτου, CEO, Allianz Trade μίλησε για την Ασφάλιση Πιστώσεων ως ένα εργαλείο για την προστασία των ταμειακών ροών και την ασφαλή ανάπτυξη των επιχειρήσεων, ένας κλάδος ο οποίος αποκτά όλο και μεγαλύτερο κοινό λόγω της αστάθειας και των αλλεπάλληλων κρίσεων που χαρακτηρίζουν την παγκόσμια οικονομία τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Κώστας Κωσταρέλος, Τεχνικός Διευθυντής, Cromar Insurance Brokers S.A στην επίκαιρη ομιλία του μίλησε για τις προοπτικές και τις νέες ευκαιρίες που ανοίγονται για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές στον κλάδο των ασφαλίσεων επαγγελματικής αστικής ευθύνης, ο οποίος καθιστά μια ανερχόμενη δύναμη στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, ενισχύοντας την αξιοπιστία των επαγγελματιών, περιορίζοντας παράλληλα τις οικονομικές συνέπειες ενδεχόμενων παραλήψεων ή κάποιου λάθους.

Ο κ. Γιώργος Καραβίας, CEO, Karavias Underwriting Agency στο λόγο του αναφέρθηκε στις Εγγυητικές Επιστολές, τονίζοντας ότι αποτελούν ένα ασφαλιστικό προϊόν του οποίου η αξία έχει αναγνωριστεί και στην χώρα μας, δημιουργώντας μια νέα αντίληψη αναφορικά με την ανάληψη κινδύνων, ως μια συνήθης πρακτική από πολλές επιχειρήσεις τόσο στο πλαίσιο σύναψης εμπορικών συμβάσεων όσο και ως εχέγγυο διασφάλισης των συμβατικών υποχρεώσεων μιας επιχείρησης.

Για την αξία της ασφάλισης περιουσίας έναντι των φυσικών καταστροφών και το κομβικό ρόλο της ασφαλιστικής βιομηχανίας στην αντιμετώπιση των συνεπειών τους μίλησε η κα Αθανασία Μάτη, Underwriter Κλάδου Περιουσίας, INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. Όπως επισήμανε η κα Μάτη, η ιδιωτική ασφάλιση καθιστά ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των πολιτών, που εγγυάται την άμεση αποκατάσταση των καταστροφών, προσφέροντας την απαιτούμενη ασφάλεια και την προστασία στους κόπους μιας ολόκληρης ζωής.

Στα πλαίσια του 35th Thessaloniki Insurance Conference, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική τελετή βράβευσης των καινοτόμων έργων και πρωτοβουλιών του ασφαλιστικού κλάδου, αναδεικνύοντας τις βέλτιστες πρακτικές και τη συμβολή τους στο μετασχηματισμό της ελληνικής ασφαλιστικής βιομηχανίας, με απτά οφέλη σε καταναλωτές, επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Η SoEasy Insurance κέρδισε το βραβείο Επιτυχημένης εισόδου στην ελληνική ασφαλιστική αγορά από εταιρεία διαμεσολάβησης του εξωτερικού (Successful Newcomer (F.O.S.) Insurance Mediation Company) και η Contract S.A κέρδισε το βραβείο Άρτιας οργάνωσης και ανάπτυξης εργασιών για εταιρεία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης (Corporate Governance & Business Development).

Με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 35th Thessaloniki Insurance Conference!
Tελετή βράβευσης Insurance Innovation Awards
Με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 35th Thessaloniki Insurance Conference!
Βραβείο “Επιτυχημένης εισόδου στην ελληνική ασφαλιστική αγορά από εταιρεία διαμεσολάβησης του εξωτερικού”, SoEasy Insurance
Με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 35th Thessaloniki Insurance Conference!
Βραβείο “Άρτιας οργάνωσης και ανάπτυξης εργασιών για εταιρεία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης”, Contract

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Thessaloniki Insurance Conference, διοργανώθηκε το πρώτο Professional Speed Networking! Σε ένα παράλληλο event που έμοιαζε περισσότερο σαν παιχνίδι, εμπνευσμένο μάλιστα από τη φύση του speed dating που επικρατεί στο εξωτερικό, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επεκτείνουν τις επαγγελματικές τους δικτυώσεις, να ανταλλάξουν ιδέες και να μάθουν πώς μπορούν να παρουσιάζονται με επιτυχία σε υποψήφιους συνεργάτες και πελάτες. Ο συντονισμός του προγράμματος έγινε από τον κ. Γιάννη Μηλιάτση, Εκπαιδευτή Πωλήσεων.

Μετά το πέρας του συνεδρίου παρατέθηκε κλειστό δείπνο δικτύωσης για χορηγούς και συνέδρους στο καταξιωμένο Seros Restaurant του Grand Hotel Palace.

 Το 35th Thessaloniki Insurance Conference απέδειξε για ακόμη μια φορά, γιατί τα συνέδρια της Insurance Innovation και του InsuranceForum.gr έχουν καθιερωθεί ως θεσμός ενημέρωσης, επικοινωνίας αλλά και δικτύωσης μεταξύ των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Αφήνοντας πλέον πίσω μας τις προκλήσεις της τελευταίας τριετίας, η καινοτομία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός καθιστούν το μέλλον της ασφάλισης, με τους επαγγελματίες του κλάδου να κοιτούν με αισιοδοξία την επόμενη ημέρα της ασφαλιστικής αγοράς.

Με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 35th Thessaloniki Insurance Conference!
Αίθουσα 35ου Thessaloniki Insurance Conference

 

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με χορηγούς εταιρείες και ομιλητές στο thinc.gr.

Παρακολουθήστε όλα τα βίντεο των ομιλιών, στο κανάλι μας στο YouTube, εδώ: www.youtube.com

Χορηγοί Συνεδρίου: 

GOLD: ALLIANZ TRADE, ARAGCONTRACT INSURANCE S.A., HELLAS DIRECTHOOLIE FOUNDATION PET INSURANCEINFOTRUST S.A.INSURANCE BEATINTERLIFEKARAVIAS UNDEWRITING AGENCYMAGENDA360, WISE DAEDALUS

 SILVER: EXPERTO CREDE CONSULTANTS, EXTRA ASSISTANCEΟΡΙΖΩΝ 1964 Α.Α.Ε.Ζ, SOFOS Α.Ε. INSURANCE AGENCY

BRONZE: AMB INSURANCE BROKER, BIZMAN.GR, CROMAR INSURANCE BROKERS LTD, DATAWISE,  E.N.MANOS, ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΦΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ, FADEZIGN, GROUPAMA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, INFODROMIO, MARGARITOPOULOS INSURANCE NETWORK, NGN AUTOPROTECT HELLAS LTD, SOEASY INSURANCE, TZORTZIS S.A.

Το Συνέδριο διεξήχθει υπό την Αιγίδα των: Διεθνές Εμπορικό ΕπιμελητήριοΈνωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ΠΟΑΔ, ΠΣΑΣ, ΣΔΑΕ

Χορηγοί Επικοινωνίας: cityportal.gr, culpanews.gr, cyprusinsurancenews.com, dealnews.gr, epixeiro.gr, grtimes.gr, karfitsa.gr, marketnews.gr, moneyview.gr, myportal.gr, naftemporiki.gr northradio 98.0, nosokomio.gr, olathessaloniki.gr, startup.gr

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Αύριο Σάββατο 21/01/2023 στις 11:30π.μ. στο Valis Resort & Spa στην Αγριά του Βόλου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. της ΠΟΑΔ. 

Οι οκτώ τρόποι με τους οποίους θα συμβάλει η ΠΟΑΔ στην εφαρμογή του Νέου Νόμου 5116/2024 για την ασφάλιση των μεγάλων επιχειρήσεων έναντι των φυσικών καταστροφών

Με ποιον τρόπο θα συμβάλει η ΠΟΑΔ στην εφαρμογή του Νέου Νόμου 5116/2024 για την ασφάλιση των μεγάλων επιχειρήσεων έναντι

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»