Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023

Θετική η ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά στο νέο σύστημα της Ε.Ε. για την αποφυγή της διπλής φορολογίας

Θετικά αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά τις προτάσεις για τη δημιουργία ενός νέου συστήματος ελέγχου εντός της ΕΕ, το οποίο θα έχει ως στόχο την αποφυγή της διπλής φορολογίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Insurance Europe σε διαβούλευση που πραγματοποίηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την παρακράτηση φόρων και το νέο σύστημα τονίζει ότι εν λόγω πρωτοβουλία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς οι ισχύοντες κανόνες οδηγούν σε χρονοβόρες, περίπλοκες και δαπανηρές διαδικασίες απαλλαγής από την παρακράτηση φόρου.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι οι ουσιαστικές απαιτήσεις πρέπει να εναρμονιστούν και ότι η οδηγία μητρικών-θυγατρικών εταιρειών και η οδηγία για τους τόκους και τα δικαιώματα χρήζουν αποσαφήνισης.

Όπως δηλώνει, οι φορολογούμενοι και οι φορολογικές αρχές απαιτούν πρακτικές μέσα από τις οποίες θα αποφευχθούν διακρίσεις που αντιβαίνουν στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας κεφαλαίων.

Διαβάστε Ακόμα

Ανάλυσέ το

Μη χάσετε το “Ανάλυσέ το” σήμερα στις 18:00 στο insuranceforum web tv! Μοτοσικλέτα επιχειρεί προσπέραση Ε.Ι.Χ από Τα δεξιά. Αν σας συνέβαινε να δώσετε συμβουλή επί αμοιβής για την παραπάνω περίπτωση, ποια συμβουλή θα δίνατε;

Η αγαπημένη συνήθεια των επαγγελματιών τις Δευτέρες, η εκπομπή Ανάλυσέ το, με παρουσιαστή τον κ. Χρύσανθο Νικολάκο, Μεσίτη Ασφαλίσεων-Πραγματογνώμονα Μηχανικό της Prooptiki Insurance Brokers, επιστρέφει δυναμικά