Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Κυβερνοτρομοκρατία και Κυβερνοπόλεμος: webinar της Geneva Association

Δημοσίευση: 28/02/2022

Του Δρ. Γιώργου Κασάπη, Ασφαλιστικός Πράκτορας

Επίκαιρη εκδήλωση της Geneva Association

Το τοπίο στον κυβερνοχώρο εξελίσσεται ραγδαία, με την ψηφιοποίηση να διευρύνει το φάσμα των απειλών και των τρωτών σημείων κρατών, οργανισμών του δημοσίου και επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα. Αυτή η τάση ενισχύεται από τις αλλαγές στις εργασιακές και επιχειρηματικές πρακτικές που επιφέρει ο COVID-19, μερικές από τις οποίες είναι πιθανό να διατηρηθούν επ’ αόριστον.

Ιδιαίτερα οι επιθέσεις ransomware και  οι αναταράξεις σε επίπεδο εφοδιαστικής/ών αλυσίδας/δων έχουν γίνει πιο συχνές αλλά και πιο επικερδείς για τους κυβερνοεγκληματίες από την έναρξη της πανδημίας, ενώ η κυβερνοτρομοκρατία και ο κυβερνοπόλεμος αποτελούν μέσο άσκησης πολιτικής, θέτοντας (και) την ασφαλιστική βιομηχανία μπροστά σε νέες προκλήσεις.

Υπό αυτή την έννοια, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία πρωτοβουλίες, όπως αυτή της Geneva Association, η οποία – και στο θέμα της Ασφάλισης Cyber – επιχειρεί μέσα από έρευνα, εκπαίδευση και ενημέρωση να αναδείξει τις επιμέρους διαστάσεις των προβλημάτων και το ρόλο της ασφαλιστικής βιομηχανίας στην επίλυση τους.

Στα πλαίσια των συγκεκριμένων προσπαθειών διεξήχθη διαδικτυακά την 17.02.22 το webinar “Cyber Terror and Cyber War: Strengthening insurability through clarity and partnerships”, το οποίο ανέλυσε την έννοια της εχθρικής κυβερνοδραστηριότητας (Ηοstile Cyber Activity), αναδεικνύοντας τις γκρίζες ζώνες μεταξύ κυβερνοτρομοκρατίας και κυβερνοπολέμου και παρουσίασε επιμέρους θέματα που αφορούν την ασφαλιστική αγορά, όπως:

-την ανάγκη βελτίωσης των όρων των καλύψεων των σχετικών ασφαλιστηρίων (τύπου standalone & rider),

-την ανάγκη, κατά το δυνατό, τυποποίησης του περιεχομένου των σχετικών ασφαλιστηρίων,

-την ανάγκη ενδυνάμωσης της συνέργειας διαφορετικών επιχειρηματικών κλάδων.

Παρακολουθείστε το webinar εδώ

Δείτε το υλικό παρουσίασης εδώ

Περισσότερα για το πρόβλημα Κυβερνοχώρος/Κυβερνοαπειλές/Κυβερνοτρομοκρατία (από Geneva Association και το International Forum of Terrorism Risk (Re)Insurance Pools [IFTRIP]) εδώ

Πηγή: Geneva Association

Πηγή: giorgoskassapis.wordpress.com

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Έρχεται το Ioannina Insurance Conference!

Ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, ασφαλιστικές εταιρείες, σχήματα διαμεσολάβησης και θεσμικοί φορείς δίνουν ραντεβού στα Ιωάννινα  την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2024! Με ιδιαίτερη

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»