Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024

Σε εορταστικό κλίμα οι ετήσιες βραβεύσεις του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Α.Σ)

Δημοσίευση: 07/12/2021

Σε ένα εορταστικό κλίμα, πραγματοποιήθηκαν χθες Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου οι ετήσιες βραβεύσεις του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Α.Σ) στο Eleon Loft.

Των βραβεύσεων προηγήθηκαν χαιρετισμοί από διάφορα θεσμικά όργανα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης αλλά και της ΕΑΕΕ, καθώς και εξαιρετικές τοποθετήσεις και ομιλίες όπως αυτή του καθηγητή κου. Ζερεφού (Γ.Γ της Ακαδημίας Αθηνών) για την κλιματική αλλαγή, της κας. Κυριακού από τη ΦΛΟΓΑ (Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια) για τον παιδικό καρκίνο και την ανάγκη της ασφάλισης, καθώς και της κας. Χαμπάκη (Partner, Advisory Services, Experto Crede) για το νέο πρόσωπο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης με την επιρροή της τεχνολογίας και της πανδημίας.

Ο κος. Ζερεφός ανέλυσε εκτενώς, τα ιδιαίτερα προβλήματα που παρουσιάζονται ήδη στην Ελλάδα ή που θα αντιμετωπίσει σύντομα η χώρα μας λόγω κλιματικής αλλαγής, όπως για παράδειγμα, η ερημοποίηση μέρους της, η σημαντική υποχώρηση του υδροφόρου ορίζοντα σε πολλές περιοχές, η αύξηση των ημερών καύσωνα, οι μεγάλες δασικές πυρκαγιές και η αναμενόμενη άνοδος της στάθμης της θάλασσας σε πολλές παράκτιες περιοχές. Για ακόμα μια φορά τόνισε πως τα «τα δύσκολα με την κλιματική αλλαγή είναι μπροστά μας» και ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να κατανοήσουν αλλά και να ενσωματώσουν σχετικές καλύψεις στα προϊόντα τους για την ενίσχυση της κοινωνίας.

Η κα. Κυριακού, σε μια συγκινητική ομιλία στην οποία ανέλυσε την εμπειρία της οικογένειας της με τον παιδικό καρκίνο, τόνισε την ανάγκη της ασφάλισης υγείας για τις παιδικές ηλικίες, έτσι ώστε τα παιδιά με καρκίνο να είναι σε θέση να λάβουν την φροντίδα και την περίθαλψη που χρειάζονται σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Η κα. Χαμπάκη, μέσω μιας σφαιρικής παρουσίασης για το κανονιστικό πλαίσιο, τις επιπτώσεις την πανδημίας αλλά και την ραγδαία πρόοδο της τεχνολογίας, αναφέρθηκε στο «νέο πρόσωπο του σύγχρονου ασφαλιστικού διαμεσολαβητή». Ειδικότερα, η κα. Χαμπάκη ανέφερε ότι η τεχνολογία μέσα στις συνθήκες τις πανδημίας όμως απέδειξε τελικά πως δεν ήταν εχθρός αλλά  αντιθέτως απετέλεσε «εργαλείο επιβίωσης» για τα παραδοσιακά δίκτυα. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην τεχνολογία blockchain, στα smart contracts, στα κρυπτονομίσματα και το metaverse, τονίζοντας πως το μέλλον των παραδοσιακών καναλιών διαμεσολάβησης στηρίζεται στην εξειδικευμένη πώληση πολύπλοκων ασφαλιστικών προϊόντων που δύσκολα μπορούν να γίνουν customized ψηφιακά. Η κα. Χαμπάκη, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην δυνατότητα των παραδοσιακών δικτύων να προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες κυρίως προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις που χρειάζονται την γνώση , το after sale service και την πολύτιμη καθοδήγηση του ασφαλιστικού τους συμβούλου. Η τοποθέτηση της έκλεισε με το μήνυμα: “Η ασφάλιση ως ένας θεσμός άρρηκτα συνδεδεμένος με τον άνθρωπο δεν μπορεί να βασιστεί αποκλειστικά και μόνο στην τεχνολογία – χρειάζεται τον άνθρωπο για να ανθίσει και να δώσει καρπούς…Η τεχνολογία αποτελεί ακόμα ένα  εργαλείο που ενισχύει το έργο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή – και έτσι πρέπει να την βλέπετε ! Καμία τεχνητή νοημοσύνη και κανένα metaverse δεν μπορεί να υποκαταστήσει το χαμόγελο σας και το ενδιαφέρον σας για τον συνάνθρωπο τη στιγμή της ανάγκης …“

Η εκδήλωση, έκλεισε με τις ετήσιες βραβεύσεις του ΠΣΑΣ σε κορυφαίους συμβούλους του ασφαλιστικού κλάδου.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»