Κυριακή, 2 Απριλίου 2023

Γιατί να ασφαλιστώ από τώρα; Nέος είμαι ακόμα…

Χρήστος Σιββάς, Ασφαλιστικός και Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος
Χρήστος Σιββάς, Ασφαλιστικός και Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

Γράφει ο Χρήστος ΣιββάςΑσφαλιστικός και Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

Αυτήν την ατάκα ακούω καθημερινά από συνανθρώπους μου ηλικίας μεταξύ 25-35 ετών. Είναι ένα στερεότυπο αμάθειας που πέρασε από γενιά σε γενιά και ευτυχώς καθημερινά πλέον εξαλείφεται ολοένα και περισσότερο. Τώρα που είσαι νέος και χωρίς προβλήματα υγείας είσαι ασφαλίσιμος, το αν θα είσαι και μετά αυτό δεν το ξέρω (και αν είσαι θα σου στοιχίσει πολύ).

Η απάντηση στο γιατί να ασφαλιστείς είναι απλή. Σου την προσφέρουν καθημερινά οι εφημερίδες, το ραδιόφωνο, η τηλεόραση, το διαδίκτυο. Τροχαία ατυχήματα, εργατικά ατυχήματα, πυρκαγιές, κλοπές, πλημμύρες, σεισμοί, αεροπορικά ατυχήματα, ασθένειες και πολλά άλλα επιβαρύνουν την καθημερινότητά μας χωρίς να μπορούμε να τα ελέγξουμε. Δεν μου αρέσει να κινδυνολογώ, μου αρέσει όμως να λέω τα πράγματα με το όνομά τους. Για αυτό σου λέω το εξής: Δεν μπορούμε να ελέγξουμε το αύριο, μπορούμε όμως να λάβουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος από ένα ατυχές γεγονός (είτε αυτό είναι οικονομικό, είτε κάτι πολύ πιο επώδυνο).

Η ασφάλιση λοιπόν καθιστά την αποτελεσματικότερη λύση για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που δημιουργούν οι διάφοροι κίνδυνοι στη ζωή μας με σημαντικότερο αυτόν της υγείας. Δεν έχω γνωρίσει ούτε έναν άνθρωπο που μετάνιωσε που ασφάλισε την υγεία του, αντίθετα έχω γνωρίσει πολλούς που μετάνιωσαν που δεν την ασφάλισαν όταν είχαν τη δυνατότητα.

Όλοι εμείς οι νέοι που είμαστε σήμερα στο ξεκίνημα της ζωής μας, χρειαζόμαστε έξυπνες κινήσεις και δράσεις που θα μας προσφέρουν ασφάλεια και οικονομική σταθερότητα για να μπορέσουμε  να χτίσουν το αύριο μας και να δούμε τα όνειρα μας να γίνονται πραγματικότητα ανεξάρτητα από ό,τι απρόβλεπτο εμφανιστεί στο δρόμο μας.

Για αυτό και εγώ θα χρησιμοποιήσω μια έκφραση του μεγάλου Ουίνστον Τσόρτσιλ: Αν θα μπορούσα θα έγραφα τη λέξη ΑΣΦΑΛΙΣΗ στην πόρτα κάθε σπιτιού και στο μέτωπο κάθε ανθρώπου.

Και αν με ρωτάς φιλικά και συμβουλευτικά πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ασφαλιστείς; Θα σου απαντήσω απλά: ΧΘΕΣ

Διαβάστε Ακόμα

Ανάλυσέ το, Νικολάκος

Μη χάσετε το “Ανάλυσέ το” Δευτέρα στις 18:00 στο insuranceforum web tv! Σύγκρουση Φ.Ι.Χ. με ΤΑΞΙ σε διασταύρωση με φωτεινούς σηματοδότες & STOP στην πορεία του ΤΑΞΙ

Η αγαπημένη συνήθεια των επαγγελματιών τις Δευτέρες, η εκπομπή Ανάλυσέ το, με παρουσιαστή τον κ. Χρύσανθο Νικολάκο, Μεσίτη Ασφαλίσεων-Πραγματογνώμονα Μηχανικό της Prooptiki Insurance Brokers, επιστρέφει δυναμικά